Mer om "Montecito"


Intel Itanium 2 "Madison"

"Montecito" vil representere mye nytt i Intel sin IA64-portefølje. Blant annet vil det introduseres en ny type styringsmekanisme for strømtilførelsen. Med 24 MB L3 cache kommer man også til å implementere feilsjekkingsteknologi for denne. Disse refereres til som henholdsvis "Foxton" og "Pellston".

Dual-kjerne vil nok være en av de heteste momentene med "Montecito", og prosessoren blir den første i Itanium-serien som bruker dette. Ifølge X-bit labs mener man at det vil finnes en eller annen slags type buss mellom kjernene, som gjør at disse kan samarbeide. Vi regner med at "Montecito" vil kjøre med busshastighet på 667 MHz. Introduksjonen skjer et godt stykke ut i 2005, noe som gjør støtte for PCI Express og DDR2 meget aktuelt.

Itanium sin fysiske størrelse er en god del forskjellig fra eksempelvis Pentium 4. "Montecito" vil bli bygget opp av svimlende 1,7 milliarder transistorer. Til sammenligning inneholder en standard Pentium 4 CPU ca. 100 millioner transistorer.

Oppfølgeren til "Montecito" byttet navn fra "Tanglewood" til "Tukwila" for en stund tilbake. Dette vil trolig være den første Itanium-prosessoren som implementeres med mer enn to kjerner. Det samme gjelder nok også for "Dimona" i 2006.

 

(Kilder: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen