Mer om Microsofts antivirus

Vi har fortalt tidligere om at Microsoft driver med utvikling av sitt eget antivirus-program. Her kommer litt mer informasjon om produktet.

Produktet skal ifølge produsenten ikke bruke signaturfiler som tradisjonelle antivirus-programmer gjør, men skal kunne overvåke hendelser i PC-en . Tanken er at tvilsomme viruslignende oppgaver (programmer) blir stoppet før de starter. Dette skal gjøres med såkalte "behavior blockers", og skal være mulig uten at antivirus-programmet er oppdatert.

Antivirus-programmet skal kommunisere med og lære av andre PC-er via en sikker kanal, men detaljene rundt dette er foreløpig ikke kjente. Microsoft har foreløpig ikke lansert noen alpha-versjon av programmet, det er fortsatt på et tidlig test-stadium.

Ifølge Microsofts undersøkelse har rundt 63 prosent av brukere ikke et antivirus-program installert på sin PC eller at de har et slikt program uten at det oppdateres. Derfor mener Microsoft det nye antivirus programmet vil beskytte PC-er på en bedre måte en tradisjonelle antivirus, med "behavior blocker".

(Kilde: pcworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen