Mer om Intel-Sun-alliansen

Intel blir Solaris-distributør

Tidligere denne uken annonsert Sun Microsystems et samarbeid med Intel og bryter dermed eksklusivitetsbegrepet som selskapet har hatt med AMD siden 2005.

Sun planlegger å introdusere både servere og arbeidsstasjoner med Xeon-prosessorer. Det bekreftes at samarbeidet også vil innvolvere systemer med mer enn fire prosessorkjerner. Vi kan med andre ord forvente Intel-servere fra Sun i den såkalte "midrange"-klassen.

Til gjengjeld har Intel signert en Solaris OEM-avtale og vil dermed bli en distributør med alle de rettigheter og ansvarsområder dette innebærer.

Grunnen til at Sun endret oppfatning av Intel-prosessorer er trolig den siste forbedringen som har skjedd på Xeon-segmentet med "Woodcrest" og "Clovertown". Kanskje har også rapporter fra visse analyseselskaper vist en svært positiv trend for Xeon det kommende året og man har slik sett ikke hatt råd til å ikke satse.

Det er fortsatt noe uvisst hvordan dette vil påvirke fokuset på AMD Opteron-servere hos Sun og forholdet mellom de to selskapene.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen