Mer om ATIs AMD64-brikkesett

Informasjonen som dukket opp på "konfidensielle" plansjer under et salgsmøte for AMD i helgen, var vanskelig å overse for selskapet når de først hadde kommet ut på nettet. ATI satser på å "ta en NVIDIA" også på hovedkortfronten, med integrert grafikk av ypperste klasse. Fra før av er ATI en av verdens største produsenter av integrerte brikkesett for bærbare PC-er, og har såvidt duppet tærne i brikkesett for Intel-platformen med det nylanserte Radeon IGP-brikkesettet.

I forrige uke lakk det ut litt informasjon om brikkesettene som selskapet har på trappene for AMD64-platformen, og i løpet av helgen har ATI selv valgt å gå ut med enda mer informasjon om brikkesettet, som får PCI Express og det meste integrert.

ATI RS480 blir antakelig det første brikkesettet på markedet med integrert DirectX 9.0-grafikk, selv om det bruker "Unified Memory Architecture" - som er markedsføringsspråk for delt minne - og blir derfor antakelig heller ikke raskt/kraftig nok til å kjøre DX9-spill. Det har også vært spekulert i om delt grafikkminne blir enda tregere på AMD64 ettersom minnekontrolleren sitter i prosessoren og er "lengre borte" enn før. RS480 skal ut på prøve i begynnelsen av 2004, mens masseproduksjon settes i gang mot sommeren.

Samtidig kommer ATI RX480 som blir det samme hovedkortet uten integrert grafikk - også dette i likhet med nForce-serien til NVIDIA som kommer med/uten IGP. I stedet ventes det at RX4800 får PCI Express 16x som erstatning.

ATI skal også være i gang med en sørside for AMD64-hovedkortene sine: SB400 skal få 4 seriell ATA-kanaler, 8x USB 2.0-porter, AC97 og sikkert litt Firewire og resten av "det vanlige". Også dette kommer mot midten av 2004.

(Kilder: Darkcrow, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen