Mer om AMD Sempron


AMD har sluppet logoene til Sempron-prosessorene.

Det var kanskje ingen stor overraskelse da AMD i går sa at den myteomspunne 32-bits prosessoren for K8-plattformen som tidligere har blitt kalt "Paris", "Victoria" og "Value", har fått et helt annet navn. Det virker nå som om Sempron-prosessorene vil være AMD64-prosessorer med lavere rating og med avskrudd 64-bits støtte, akkurat som den prosessoren det har gått rykter om fra dag én etter lanseringen av AMD64-serien i fjor.

Uoffisielle kilder har bekreftet overfor X-Bit Labs at prosessorene antakelig blir AMD64-utgaver med 64-bit støtten avslått. I tillegg vil de bli produsert ved en 130 nanometers prosess og får 256 KB cache. Det er også snakk om en "Victoria"-utgave med de samme egenskapene, men som blir produsert 90 nanometers transistorer.

Prosessorene vil antakelig også få en integrert minnekontroller på 200 MHz, 400 MHz DDR efektivt, og kommer med 754-pins proesssorsokkel. Med andre ord ser det ut til å være en Athlon 64-prosessor med lavere hurtigbuffer og selvfølgelig uten 64-bits støtte - men med tanke på fåtallet av 64-bit programvare som er på markedet, blir akkurat dét kanskje ingen "showstopper" for AMDs Sempron-prosessorer.

Billigprosessorene får dermed altså selvfølgelig en helt annen arkitektur enn Athlon XP, selv om det blir en viss likhet med tanke på at begge prosesorene altså blir 32-bit.

Noen offisiell informasjon om spesifikasjonene på AMDs Sempron-prosessorer foreligger derimot ikke. Pressemeldingen fra selskapet i går var nok først og fremst en "teaser", for å gjøre oss oppmerksomme på hva som kommer - mens selve lanseringen vil komme på et senere tidspunkt; "i løpet av året".

(Kilder: AMD, X-Bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen