Mer musikk fra BenQ

BenQ-Siemens kunne nylig slippe sin EF81 på det norske markedet. Nå kan det tysk-taiwanske selskapet presentere en lillesøster, som også har fokuset på musikk, men som samtidig er ganske forskjellig fra storebroren.

BenQ-Siemens EF71:
Tredje kvartal , september

Pris: ukjent

Mål og form: 9 x 4,7 x 1,8 cm, 100 gram, kamskjell

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900 Mhz.

Blåtann, MMS, epost, wap 2.0 html-støtte

Maskinvare: 3 timer tale, 225 timer hviletid , 24 MB internminne, opptil 512 MB minnekort (256 MB følger med), Micro SD

Skjerm og kamera : TFT, 262 000 farger, 176 x 220 punkter

1600 x 1200 punkter, video, blits

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0

Q-Fi EF71, som ble presentert i all stillhet på forrige fredag, er BenQ-Siemens fjerde kamskjellstelefon så langt.

Den er også den første i en helt egen musikkrettet serie fra BenQ-Siemens, og produsenten kaster seg dermed på musikktoget etter Nokia og Sony Ericsson, som begge har hatt egne musikktelefoner en lengre periode. Den nye serien skal hete Q-Fi, og skal ifølge BenQ-Siemens konkurrere mot Sony Ericssons Walkman- og Nokias Xpress Music-serier.

Designmessig skiller EF71 seg ganske mye fra tidligere BenQ-Siemens modeller, og ligner egentlig mest på Nokias første kamskjellstelefon, Nokia 7200. Den eneste store forskjellen er at EF71 har dedikerte taster for mp3-spiller på fronten, slik at du kan skifte sang og spole uten å måtte åpne telefonen.

Selve mp3-spilleren skal være av samme type som du finner i den kommende S88. EF71 støtter med andre ord musikkformatene mp3, aac og wma, noe BenQ-Siemens opplyser skal være standard på alle Q-Fi-telefoner. I tillegg kommer mulighet til å justere lyden med equalizer, og skru på 3D-lyd, som skal forsterke stereo-effekten i høyttalerne.

OLED-skjerm og microSD

I tillegg til mp3-spiller skal EF71 også ha et to megapikslers kamera, en ekstern OLED-skjerm og en intern TFT-skjerm. Den indre skjermen har en oppløsning på 176 x 220 punkter og en fysisk størrelse på 2,2 tommer.

Det morsomme med kameraet er at det kan brukes som webkamera på datamaskinen din. Alt du trenger å gjøre er å koble telefonen til datamaskinen med kabel, velge webkamera, og kommunisere i vei med venner og bekjente.

For å få plass til både bilder, musikk og annet av data har EF71 støtte for microSD-kort, også kjent som TransFlash. Slike kort fås i størrelser på opptil 1 GB, og kan dermed gi deg plass til rundt 250 sanger på fire MB hver. Om du øvrig kun er interessert i å ta bilder, vil et minnekort på 1 GB kunne gi plass til rundt 2000 bilder, avhengig av størrelse. I tillegg har telefonen et internminne på 24 MB.

Batteritiden til EF71 er på 3 timer taletid og 225 timer hviletid. Skulle du gå tom for strøm uten å være i nærheten av en stikkontakt, kan telefonen lades via USB-kabel.

Ifølge BenQ-Siemens skal EF71 dukke opp i butikkene i september, men pris er fortsatt ukjent. Med i pakken får du da et stereo-hodesett og et SD-kort, uten at størrelsen på sistnevnte er kjent. Amobil kommer selvfølgelig tilbake med en test når det skulle bli aktuelt.

(Kilder: Club-Siemens, BenQ-Siemens)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen