Mer lagringsplass for serverne

Frem til i dag har 2,5-tommers diskene vært begrenset til 146 GB kapasitet dersom man ønsket disse på servere – noe som både har omfattet bladservere og tradisjonelle varianter.

Teknologien har vært tilgjengelig i lengre tid, men før nye diskstørrelser kan rulles ut i servermarkedet, må man kjøre omfattende tester på i hvilket omfang nye diskmodeller fører til økt varmeutvikling, vibrasjon, effektforbruk og evt andre ringvirkninger for serveren som helhet.

Kravet til forutsigbarhet og stabilitet medfører derfor, logisk nok, at serversegmentet ligger litt teknologisk bak desktop- og enusiastsystemene.

Unntaket er kanskje HPC-miljøene (High Performance Computing), der man først og fremst har et rent ytelsesfokus.

HP er nå en av de første store serverleverandørene som har gått ut og annonsert 300 GB tilgjengelighet i sine servere. Harddiskene produseres av Seagate. Dersom man sammenligner med 3,5-tommers disker, påstås det at 2,5-tommerne kan redusere effektforbruket med nær 50 prosent.

Tilgjengeligheten på 300 GB i 2,5-tommers format har spesielt mye å si for de bladsystemene som benytter interndisk i stedet for SAN.

Ifølge en HP-talsmann er målet på lang sikt er at absolutt alle 10 K- og 15 K-disker på bedriftsnivå, skal være muilg å oppdrive i 2,5-tommers format.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen