Mer kapasitet på Blu-ray

Blu-ray-filmer er i vinden, og mange av oss har sett film i påsken i det høyoppløste formatet. Stadig flere fler filmtitler kommer i butikkhyllene i HD format, og i dag kan du sikre deg en kopi av Ringenes Herre i Blu-ray, både som enkelt filmer eller som samlepakke.

Men formatet er stadig i utvikling, i helgen kunngjorde Blu-ray Disc Association at spesifikasjoner for BDXL og IH-BD vil være klart i løpet av få måneder.

128 Gigabyte
BDXL vil komme som et konsumentalternativ også, men vil i førsteomgang være tilrettelagt for kommersielt bruk. For de virksomhetene som trenger ekstra mye plass kan de benytte BDXL-plater med på henholdsvis 100 og 128 gigabyte, mens overskrivbare varianter vil få maksimalt 100 gigabyte med lagringskapasitet.

IH-BD vil på lik linje som dagens tradisjonelle Blu-ray-plater ha en kapasitet på 25 gigabyte.Men forskjellen, som også ligger i navnet (Intra-Hybrid Blu-ray Disc), ha en skrivbar og en overskrivbar side. Dermed kan disse platene benyttes av de som for eksempel trenger å ha faste data på en side, samtidig som de har behov for å kunne overskrive data på den andre siden.

PS: De som vil ha extended versjon av Ringenes Herre på Blu-ray må enn så lenge smøre seg med videre tålmodighet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen