Mer info om Fuji S5 Pro

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som vi skrev for en knapp uke siden i denne artikkelen har Fujifilm annonsert sin nye semiproffe speilrefleks. Trass visse innvendinger må vi si kameraet virker spennende, og nå i etterkant av Photokina har vi fått ytterligere informasjon om dette husets funksjoner.

Som de fleste har antatt vil det bli bygget i samme hus som Nikon D200, så ingen overraskelser der, men at Face Detection, en funksjon Fuji var stolte over å være først med, selv om de ble slått med få dager av Canon skulle være innebygget i et speilrefleks med utskiftbar optikk var vel mer av en overraskelse. I motsetning til bruken denne teknologien har i f.eks. FinePix 31fd vil den i S5 pro kunne brukes til raskt og enkelt kontrollere fokus og eksponering i ansikter også etter at bildet har blitt tatt. Om teknologien også kan brukes i et speilreflekskamera under selve bildetagningen er mere usikkert, men det virker logisk at teknologien benytter seg av bildesensorens data for å gjenkjenne ansiktene, og at det derfor kan bli vanskelig med et speil i veien. Vi synes likevel at funksjonen virker såpass nyttig at vi tildeler Fuji en aldri så liten forsiktig applaus for nytenkningen.

Da lurer vi mer på hva vitsen er med å passordbeskytte funksjonsinstillingene. Fujifilm argumenterer med at det er for å forhindre at instillingene blir tuklet med ved et uhell, men det forekommer oss at kanskje en enkel låseknapp hadde vært en bedre tanke. Når Fujifilm likevel har valt en passordløsning, kan det ha med designprosessen å gjøre. Sent i prosessen vil det meget mulig være enklere å implementere en slik funksjon i firmware enn å fysisk legge en ekstra knapp til huset. Men vi undres nå likevel.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen