Mer HD-video fra Canon

HD videokameaene kommer for fullt i år, og selv om det bare er et mindretall av TV-er som kan vise signalet i ekte HD-kvalitet, regner vel folk med at de bytter ut TV-en før de bytter videokamera, og dermed kjøper de HD video når de nå skal ha noe nytt.

Canons nye kamera er en storebror til HV10 som kom i fjor. HV20 kan blant annet skilte med opptak i ekte 1920x1080 oppløsning. Dessverre støtter ikke HDV-formatet mer enn 1440x1080, så dette må samples ned, før det samples opp igjen ved visning. Vi synes det hele virker litt pussig, men begrensningen i formatet er nok lagt der for å spare plass og datamengder. Sannsynligvis blir kvaliteten på bildet noe høyere når det nedskaleres fra 1920 enn når det originalt er 1440.

Kameraet har ellers 10x optisk zoom og optisk bildestabilisator. Det har en 2,7 tommers skjerm med oppløsning på 211000 punkter, men ingen elektronisk søker. Det er utstyrt med HDMI-kontakt, så du kan sende bildene digitalt direkte til TV eller Projektor (av nyere modell)

Av en eller annen grunn har ikke Canon implementert hurtigstartfunksjonen som de har på enkelte andre nye modeller, som gjør at kameraet starter umiddelbart når det er i en spesiell hvilemodus. Det vil med andre ord ta noen sekunder å slå på kameraet.

HV20 er utstyrt med en omfattende samling kontakter, inkludert DV inn/ut, analog inngang, mikrofoninngang og som nevnt, HDMI.

Kameraet er ventet på markedet i april og får en veiledende pris på 12299,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen