Mer grafikk-trøbbel for Nvidia

Illustrajonsbilde: Geforce 8800M GTX
Illustrajonsbilde: Geforce 8800M GTX

Forrige måned kunne vi melde at Nvidia har problemer med enkelte tidligere generasjoner grafikkbrikker i bærbare maskiner. Nå viser det seg at problemet kan være langt større enn først antatt.

Ifølge Nvidia skulle det kun være snakk om eldre produkter, men det er nå klart at såpass nye produkter som Geforce 8600M og og 8400M er berørt. I tillegg skal det også gjelde i produkter Geforce Go 6000- og 7000-seriene, samt Quadro NVS 135 og Quadro FX 360M.

Feilen viser seg i form av en rekke ulike symptomer, alt fra at maskinen ikke starter, til manglende skjermbilde, ulike feil i skjermbildet eller at VGA-utgangen på maskinen ikke virker. Rent konkret er det snakk om en overoppheting av grafikkbrikken.

Flere bærbar-produsenter har nå annonsert feilen. Dersom du eier en bærbar fra Dell, kan du gå inn på denne siden og sjekke om maskinen din er berørt, og eventuelt laste ned en ny BIOS som skal bidra til å forhindre feilen. HP-kunder har en tilsvarende mulighet på denne siden.

Dersom du har oppdaget slike feil på maskinen din, bør du imidlertid kontakte produsenten umiddelbart. Da vil ikke BIOS-oppdateringen hjelpe deg.

Spørsmålet er om en BIOS-oppdatering er godt nok. Siden det er snakk om en overoppheting, vil en BIOS-oppdatering trolig bare skru ned frekvensen på grafikkbrikken, slik at varmeutviklingen blir mindre, men også ytelsen blir svakere. I så fall har man ikke fått det produktet man i utgangspunktet har betalt for.

Det synes merkelig at ikke Nvidia har gått ut offisielt og informert mer detaljert om problemet enn dette. Vi kommer tilbake med mer informasjon så fort det skjer.

(Kilder: Engadget, Fudzilla, Fudzilla #2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen