Mer Full-HD video fra Nikon

Tradisjonelt ytre, mye gøy inni.
Tradisjonelt ytre, mye gøy inni.

Vi har ventet på nye speilrefleksmodeller fra Nikon, og i dag fikk vikk vi, ikke overraskende, D7000, et mellomklassekamera som legger seg litt over det aldrende D90.

Nikon har gått bort fra de noe konservative 12 megapikslene de har holdt seg til i mange år, og gir oss nå 16 megapiksler. Det er litt mer i tidens ånd. Bedre støyegenskaper og ny teknologi gjør at dette nok ikke går på bekostning av bildekvaliteten.

I Nikon D3100 så vi for første gang Full-HD-video i et Nikon speilrefleks. Derfor var det forventet at det også var å finne i D7000.

Seriebildehastigheten er oppgitt til inntil 6 bilder pr. sekund, som er svært respektabelt, men vi har ikke fått opplysninger om hvor lenge kameraet kan holde denne farten. Det kommer uansett an på hastigheten på minnekortet ditt, eller i dette tilfellet – minnekortene dine. D7000 støtter nemlig to SD-kort samtidig. Du kan dermed enten doble kapasiteten, eller lagre det samme til begge to for ekstra sikkerhet. Du kan lagre RAW til det ene og JPG til det andre og så videre. Her er det mange muligheter.

Alle tidligre Nikonbrukere kjenner seg igjen. Nye brukere vil å få problemer med å finne fram.
Alle tidligre Nikonbrukere kjenner seg igjen. Nye brukere vil å få problemer med å finne fram.

Til tross for flere megapiksler, har Nikon økt lysfølsomheten. Du kan velge ISO-verdier opp til 6400, og ukalibrerte verdier opp til tilsvarende 25600. Høyere enn det finner du ikke på kameraer med denne brikkestørrelsen.

Utover disse nyhetene, virker det som et solid og skikkelig kamera, med det du måtte trenge av funksjoner. Det mangler kanskje vridbar skjerm og trådløs blitsstyring, slik Canon 60D har. Til gjengjeld er nok byggekvaliteten, 100% søkerdekning og dobble minnekortplasser attraktivt for mange. D7000 har innebygd fokusmotor, så du får autofokus på alle AF-objektiver.

Nikon D7000 m/18-105 VR kitobjektiv.
Nikon D7000 m/18-105 VR kitobjektiv.

Tidligere la Nikon og Canon seg stort sett et halvtrinn over og under hverandre, slik at de ikke hadde direkte overlappende modeller. I det siste har vi sett en tendens til at modellene overlapper i større grad. Det gjør det lettere å sammenlikne, men kanskje vanskeligere å velge.

Nikon D7000 har en veiledende pris på huset på 10190,- kroner. I kit med 18-105 VR blir prisen 12090,-. Det skal komme i butikkene 29. oktober.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen