Mer fotball i HD

Forrige søndag hadde du mulighet som RiksTV-kunde å følge oppgjøret mellom Odd Grenland og Rosenborg i HD på TV 2. Dette var kanalens første direkte sendte sportsarrangement i høyoppløsning og Viasat følger opp med kveldens kamp mellom Stabæk og FC København.

Dette er på ingen måte første gang Viasat viser en direktesendt norskprodusert fotballkamp, for de var på banen med Rosenborg mot Fiorentina allerede i februar 2008. Har du tilgang til Viasat Sport HD og en flatskjerm, har du altså fulle muligheter i kveld til å heve opplevelsen av en direktesendt fotballkamp.

13 kameraer på plass
Under kveldens sending i HD, vil 13 HD-kameraer stå parat til å gi deg en høyoppløst opplevelse, hvorav to av disse kameraene er såkalte HD-superslow-kameraer. Disse tar opp hendelsene tre ganger bilder per sekund enn tradisjonelle HD-kameraer, slik at du får bedre repriser av for eksempel sjanser, og enda lettere kan avgjøre om det var en straffe eller ikke.

- I kveldens sending vil det bli benyttet hele 13 kameraer, der to av disse er såkalte HD-superslow-varianter. Disse vil gi deg en ennå bedre opplevelse av repriser, med skarpere gjengivelse av scoringer, taklinger og andre små detaljer, forklarer Øystein Hygen Christensen i Viasat til Teknofil.Både HD og SD

Selve produksjonen av kampen i kveld blir tatt opp i 1080i-oppløsning, men du som forbruker vil få kampen i 720p-oppløsning. I tillegg kan du få nyte opplevelsen yterligere ved å benytte 5.1 surround lydsporet som også medfølger sendingen.

- Produksjonen skjer i 1080i, men kampen sendes ut til Viasat Sport HD-seerene i 720p-oppløsning, en oppløsning som egner seg spesielt godt for sportsoverføringer, i tillegg til at 5.1 surround spor også vil være på plass, slik at seerne får en total virkelighetsnær gjengivelse av kampen, forteller Christensen.

Også på Viasat 4
Skulle du ikke ha Viasat Sport HD, er du uansett sikret å få med deg kampen i kveld, dersom du har Viasat 4, og heller ikke her er kvaliteten å forakte.

- For de som ikke har tilgang til Viasat Sport HD kan det være greit å vite at Stabæk mot FC København også vises på Viasat 4, men der går kampen i SD-kvalitet. Men selvom SD-sendinger lyd- og billedmessig ikke når opp til HD-kvalitet, gjør bruken av HD-kamera og HD-avvikling at SD-sendingene også vil få et skarpere og mer virkelighetsnær gjengivelse, avslutter Christensen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen