Mer dynamikk i datasenteret

Annonsør­innhold
Les hele saken »

"Blue Cloud" er en miks av "Big Blue" (IBM nickname) og "Cloud Computing" (sentralisering i datasentere). IBMs strategi med "Blue Cloud" går på å hjelpe kundene med å bygge sine egne datasentere og gjøre disse så dynamiske som mulig.

Foreløpig er det fortsatt usikkert nøyaktig hvilke produkter IBM kommer til annonsere, men dette vil komme i løpet av våren 2008. Det eneste man gjør nå foreløpig er å spre konseptet samt vise en del konfigurasjoner basert på BladeCenter.

IBMs visjon er å få datasenterene til å oppføre seg på samme måte som Internett og minimere fysiske utfordringer som strøm, varme og kjøling. I utgangspunktet vil man basere seg på "low-end" x86-servere, men det kommer trolig også til å komme et konsept der man drar inn stormaskiner.

Konseptet kommer definitivt til å inkludere distribuerte serverfarmer og en eller annen form å binde disse sammen på til et stort "prosesseringsnettverk".

Målet er at driftsavdelingen skal kunne betrakte alle ressurser under "én enkelt paraply" som styres etter overordnede "policier" ut i fra krav til ytelse, redundans, fysisk plassering, osv.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen