Mer dobbelkjerne fra Intel: "Presler"

Ifølge det japanske nettstedet PC Watch, kommer Intel til å introdusere en meget viktig desktop-prosessor i 2006. Denne går foreløpig under navnet "Presler". Prosessoren blir en oppfølger til "Smithfield", som lanseres i midten av 2005.

Begge disse CPU-ene vil få dobbelkjerner, men "Presler" kommer trolig til å bli produsert med 65 nm teknologi. Spørsmålet er hvorvidt den også blir integrert med "Vanderpool" - virtualiseringsteknologi som gjør at man skille ut flere operativsystemer og kjøre de samtidig på én enkelt prosessor. Til informasjon kan det nevnes at IBM Power5 allerede har slik teknologi innebygget.

Intels virtualiseringsteknologi har tidligere blitt sagt å bli lansert i 2006. Dersom lanseringsdatoene klaffer mellom "Presler" og "Vanderpool" er dette en god mulighet å markedsføre 65 nm teknikk.

For å ta nytte av "Vanderpool" og dobbelkjerner må operativsystemet støtte dette. Ballen spilles dermed over til Windows "Longhorn" som lanseres i 2006/2007.

X-bit labs skriver at Intel kommer til å slå av Hyper-Threading for sine dobbelkjernebrikker. Dette er ikke bekreftet informasjon. Dersom Hyper-Threading hadde blitt aktivert på en dobbelkjerneprosessor kunne man eksekvert fire tråder samtidig og det er derfor noe usikkert hvorfor Intel velger å gjøre noe som kan se ut til å senke effektiviteten.

Både "Smithfield" og "Presler" vil støtte EM64T, XD-bit og "Enhanced SpeedStep".

(Kilder: PC Watch, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen