Mer blad fra Dell

Den nye bladkassen gir opptil 16 bladservere, noe som er en markant økning fra 10 i det gamle. Plassen det tar i skapet er også økt fra 7 til 10U, noe som også gir plass til flere nettverkskomponenter.

Foreløpig får man inntil to prosessorsokler pr. bladserver - mao. totalt åtte kjerner på AMD- eller Intel-plattform. I kassen har man naturligvis sentral administrasjon, nettverksswitcher og fiberswitcher.

De nye bladserverne fra Dell er i dag i halvhøyde, men det er planer om å inkludere fullhøyde-servere iløpet av året, noe som gir Dell muligheten til flere sokler på hver server.

Dell går rett i strupen på HP og IBM med påstander om høyere energieffektivitet og mer ytelse pr. Watt. Andre selskaper som leverer bladsystemer inkluderer både Fujitsu Siemens, Sun Microsystems og SuperMicro.

Den nye kassen støtter ikke de forrige bladserverne og omvendt, men det skrives at ihvertfall administrasjonsverktøyene fra M1955 (forrige bladkasse) vil bli støttet videre.

Veiledende pris for selve kassen (M1000e) starter på ca. 6000 amerikanske dollar. Bladserverne begynner på 1849 amerikanske dollar. Switcher og eventuelle fibermoduler kommer naturlig nok i tillegg. Leveringstiden er foreløpig på rundt 20 dager, men dette vil reduseres til 7-10 virkedager etterhvert.

Ifølge vår informasjon ser det ut som om Dell først og fremst vil fokusere på å sette flest mulig prosessorkjerner i denne kassen, mens man legger opp til at lagringen skal settes utenfor - eksempelvis via Fibre Channel eller iSCSI.

(Kilde: Internetnews, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen