Mer Banksy-bråk

Den britiske geriljakunstneren Banksy får kjeft igjen. Kunstneren, som tidligere blant annet har byttet ut CD-ene i Paris Hiltons album med egne remikser og plassert en statue av en Guantanamo-fange i Disneyland, har opprørt dyrevernsnemda i Los Angeles, skriver BBC News.

Grunnen er en levende elefant malt i rosa og gull plassert i et hus. Verket skal representere hvordan verdens fattigdom overses. Nemda sier til Associated Press at de aldri igjen vil tillate at dyr brukes på denne måten i utstillinger.

- Dyremishandling

- Jeg tror det sender et veldig galt signal om at dyremishandling ikke bare er OK, men at det faktisk er en kunstform. Vi finner det ikke lenger akseptabelt å farge kyllinger til påske, men skal det være greit å farge en elefant, spør Ed Boks i dyrevernsnemda.

Elefantens eier, Kari Johnson, sier imidlertid at fargen ikke er giftig, og at elefantens velferd hele tiden har stått i sentrum. Den 38 år gamle elefanten skal tvert imot være vant med både sminke og utstilling, siden den har vært med i flere filmer.

Banksys utstilling "Barely Legal" ble avsluttet søndag. Kunstneren har tidligere byttet ut kunstverk på kunstutstillinger med sine egne, og laget plateomslaget til Blurs "Think Tank".

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen