Mer bærbart fra Cebit

Hardware/Hannover: Det er på ingen måter bare Asus som hadde bærbare å vise frem på Cebit. Vi fant mye spennende som vi nå har samlet inn i en oversiktssak.

Vi begynner like gjerne hos en arg konkurrent til Asus, nemlig MSI. Nå er vel ikke MSI spesielt kjent for sine bærbare, det har vært mange maskiner derfra som nok ikke treffer smaken til de norske forbrukerne spesielt godt. Glorete plastmaskiner som knirker og knaker slår liksom ikke helt an her på berget. Da er det godt at MSI også har andre produkter, selv om det var nok av disse forferdelige plastikkgreiene også.

X360 er en svært lekker liten sak, som nesten gjorde at undertegnede fikk lyst på en. 13,3-tommers skjerm kombinert med en vekt på 1,3 kg er ikke galt. Legger man til at byggekvaliteten heller ikke er ille og at skjermen er sånn passe stiv så er dette en maskin som nok kan friste mange. Thomas Zlaatman kan fortelle at dette er en del av bedriftsserien til MSI, der altså byggekvaliteten og designet er litt mer slik vi liker det. Rent maskinvaremessig snakker vi om en Intel Core i7 620U, HM55-brikkesett, HD Graphic og maks 4 GB DDR3.

En annen maskin som fanget intressen vår var en liten tass som fristet med en batterilevetid på 15 timer. Et slikt utsagn blir gjerne stående som noe tvilsom og vi tenkte i vårt stille sinn at det tror vi når vi får se det. Thomas påstod også at kontoret i Nederland hadde tvilt da de fikk maskinen fra Taiwan, men at interne tester hadde bekreftet påstanden. Igjen, vi tror det når vi får se det med egne øyne. Ellers noterer vi oss Intel Atom N450, maks 2 GB med DDR2, 10-tommers skjerm og Intel GMA 3150 som grafikkløsning. Modellen har forresten fått navnet U160.

MSI hadde også en bærbar med 3D-skjerm, GE600. Denne skjermen kunne settes slik at man enten fikk 3D eller en oppdateringsfrekvens på 120 MHz, hvilket skulle være etterspurt blant spillerne. Rent maskinvaremessig henger den mer eller mindre med. Vi merket oss en stor ulempe med dette oppsettet. Skjermen dekker på ingen måter hele synsfeltet, og da maskinen stod på et hvitt bord sørget 3D-brillene for at dette hadde et helt vanvittig flimmer. Bildet på skjermen var altså helt knall, men bakgrunnen ble fryktelig. Bruk mørk bakgrunn for 3D er med andre ord stikkordet her.

Da vi testet Eyefinity borte hos Sapphire så vi også en svært linjelekker nett-PC. N450 Netbook benytter ikke uventet Intel Atom N450, kommer med 1 GB DDR2 og har en 10,1-tommers skjerm. Videre har den harddisk med 250 GB lagring, diverse kortlesere og webkamera.

Under vårt besøk hos Shuttle fant vi faktisk flere bærbare, men den som skilte seg ut mest var helt klart nett-PC-en som hadde det noe kryptiske navnet B10IE01. Modelen er likt spesifisert som modellen fra Sapphire.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen