Mer AGP 8x fra ATI og NVIDIA

Mange har spekulert i om ikke den store PCI Express (PCIe)-revolusjonen ville føre til at neste generasjons grafikkort fra ATI og NVIDIA kun ville bli tilgjengelige i PCIe x16-utgaver. Nå ser det derimot ut til at virkeligheten vinner: Intel og AMD blir ikke klare med PCIe tidlig nok, og kortene vil derfor kjøre et par runder som AGP 8x-kort først.

Dette ifølge kilder hos taiwanske produsenter som har snakket med DigiTimes. Både NVIDIA NV40 og ATI R420 vil først komme som eksklusive AGP 8x-kort, fordi Intel ikke får ut PCIe før mot slutten av andre kvartal i år. Selv ikke da vil PCIe ta helt av ifølge kilden, som ikke tror det vil bli snakk om noen stor PCIe-spredning før mot slutten av året.

Ellers bekrefter den taiwanske kilden ryktene om en 2 x 8 arkitektur for NV40, som dermed får åtte render-pipelines som kan fungere som 16 i gitte situasjoner. ATI R420 vil på sin side begynne med 12 pipelines, men skal i følge kilden ha muligheten for å romme 16 - som kan bli innført i eventuelle senere generasjoner.

Både NV40 og R420 ventes å bli annonsert i april, nærmere bestemt rett over påske.

(Kilde: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen