Mer 3G fra SE

Kortet støtter både GPRS, EDGE og UMTS, altså alle de raskeste standardene for å gå på internett via mobilnettverket. Eiere av bærbare datamaskiner kan enkelt og greit koble seg opp mot internett via 3G-nettet, forutsatt at det er 3G-dekning i området. Hvis det ikke finnes UMTS-nettverk der man befinner seg, kobles man automatisk opp mot det vanlige GSM-nettet. Dette er en mye tregere løsning, men i nødstilfeller så verdsetter man det man har.

Bredbånd via mobilnettet
Når man surfer i områder med 3G-nettverk, oppnår man hastigheter på opp til 384 kbps, noe som er tilsvarende farten man får med de billigste bredbåndslinjene her i landet. Ved bruk av EDGE-nettet oppnår man omtrent to tredjedeler av denne hastigheten, nærmere bestemt 247 kbps.

I følge pressemeldingen fra Sony Ericsson er det per i dag mer en 130 operatører som tilbyr EDGE på sine nett. Dette betyr at over 250 millioner mennesker har tilgang til denne nettverksstandarden, og kan dermed koble seg opp på nett i rimelig høye hastigheter. Det forventes at antall operatører som tilbyr 3G vil stige til over 100 i løpet av de neste månedene. Markedet for et 3G-kort er altså ikke lite.

Dette er ikke det første pc-kortet Sony Ericsson har produsert. GC95 er etterfølgeren til GC83. Forskjellen mellom kortene er at GC95 har UMTS-støtte, mens GC83 bare støtter EDGE.

- Vi har allerede flere pc-kort ute i handelen. GC95 vil være en videreutvikling av dette kortet, og samtidig lede an i den teknologiske utviklingen innen dette området, sier Anders Franzén, som er leder for Sony Ericssons M2M kommunikasjonsenhet

Kortet kan settes direkte in i pc-en. Det fungerer på både Windows 2000, Windows XP og Mac OS X. Med kortet følger også en ekstra antenne som kan kobles til hvis signalet der man er ikke er sterkt nok - en trivelig mulighet når man er på hytta.

På nett over hele verden
Kortet har innebygd firebåndsstøtte, noe som gjør det mulig å koble seg opp på nettet via kortet nærmest hvor som helst i verden. Man kan koble seg opp via UMTS på Heathrow i London for så å fly til JFK i New York og koble seg opp via EDGE der. Dette skal kunne gjøres uten at brukeren trenger å gjøre noen manuelle innstillinger på pc-en.

- Alle som reiser mye kan skrive under på at det er vanskelig å komme seg på nett når de er på reisefot. GC95 gjør det mulig for brukerne å slippe å bekymre seg om de skal finne nettilgang der de er. Med GC95 vil man alltid komme seg online med den raskest mulige forbindelsen tilgjengelig der man er, sier Anders Franzén

GC95 vil være til salgs over hele verden i løpet av tredje kvartal i år. Hva prisen kommer til å bli er dessverre ikke klart i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen