Samsung produserer noen av de mest populære TV-ene på markedet, men i det siste har programvaren skapt litt trøbbel for produsenten.
Samsung produserer noen av de mest populære TV-ene på markedet, men i det siste har programvaren skapt litt trøbbel for produsenten. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Mer trøbbel for Samsungs smarte TV-er

Stopper private filmsnutter for reklame.

Det er ikke mange dagene siden Samsungs TV-er kom i hardt vær fordi brukeravtalen oppgir at skjermene samler og sender inn stemmedata. Nå har nok en mulig kjepp i hjulene på Samsungs TV-maskineri dukket opp. Brukere hevder nemlig at Samsungs smart-TV-er legger inn sine egne reklamepauser – også i privat, lokalt strømmet innhold.

The Verge rapporterer om saken som har dukket opp både i en tråd på Reddit, og tidligere i bloggen til skribent David Chartier.

Les mer om Samsungs bruk av stemmedata fra smart-TV-ene i denne artikkelen.

Godt gjemte innstillinger for Yahoo-app?

I den nylige tråden rapporteres om at videostrømming gjennom tjenesten Plex avbrytes av reklamer for Pepsi. Problemet oppstår etter sigende rundt hvert tjuende til trettiende minutt. Også den australske strømmetjenesten Foxtel blir stoppet for de samme reklamene.

Det kan tenkes at reklamene stammer fra et samarbeid Samsung har med Yahoo. Da Chartier blogget om sin opplevelse var det nemlig en av Yahoos apper på TV-en som forårsaket problemet. Samsung tok tak i problemet. Ifølge dem skulle tjenesten egentlig spørre om deltakelse i starten, men i stedet ble brukerne nødt til å rote seg inn i en ganske godt gjemt meny for å skru av reklameflommen.

Ifølge Samsung i Australia skulle problemene skyldes en feilsendt programvareoppdatering for TV-ene. Programvaren var i utgangspunktet ikke tenkt for Australia. Hvorvidt det betyr at den samme oppførselen var planlagt for et helt annet marked er foreløpig ukjent.

Vil du vite mer om hvordan du kan passe på personopplysningene dine? Slik blir du helt anonym på nettet»

(Kilder: theverge.com, reddit.com, davidchartier.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen