Foto: iStockPhoto
Foto: iStockPhoto (Bilde: iStockPhoto)

Mer sommersurf for bedriftskundene

Telenor tar fortsatt mer fra bedrifter enn privatkunder.

Har du telefon betalt av arbeidsgiver? Da kan du glede deg over at du får mer feriesurf for pengene i utlandet i sommer, i hvert fall hvis arbeidsgiver er Telenor-kunde. Telenor lanserte nylig sitt tilbud til bedriftskunder som reiser utenlands. Slik ser de nye surfepakkene ut:

 

EU

Utenfor EU (BRUTTS)*

Utenfor EU

EU

Bedriftspriser

Dagspakke

Ukespakke

Telenor

59kr/80MB

149kr/80MB

149kr/30MB

249kr/400MB

Pris etter pakke

1,65 kr/MB

10 kr/MB

10 kr/MB

 

 

 *BRUTTS=Brasil, Russland, USA, Thailand, Tyrkia og Sveits

Tjenesten krever at du registrerer deg. Ved å sende «Bestill Data EU» eller «Bestill datapakke EU» (7-dagerspakken) til 1999, vil pakken du har bestilt iverksettes automatisk når du tar mobilen i bruk i landet du har kommet til.

Skal du utenfor EU, tilbyr Telenor bare dagspakker. Disse er dobbelt så store, men tre ganger så dyre som de privatkundene får tilbud om.

Skal du bestille disse, sender du «Bestill data utenfor EU» til 1999.

Telenor skiller mellom BRUTTS-landene (Brasil, Russland, USA, Thailand, Tyrkia og Sveits) og andre land utenfor EU. I BRUTTS-landene får du 80 MB for 149 kroner, mens du får 30 MB for samme pris i de øvrige landene.

Ikke gå i Danskebåt-fella

Etter at du har brukt opp datapakkene, betaler du 10 kr per MB utenfor EU. Reiser du i EU, går du enten over på dagspakker eller over til å betale 1,65 per MB når du har brukt opp en ukespakke, alt etter hva du har bestilt.

Det kan lønne seg å være forsiktig med bruk av arbeidsgivers telefon utenlands i ferien. Mange arbeidsgiver har maksgrenser for hva de dekker av privat bruk, og disse grensene blir fort sprengt med dyr feriesurfing.

Mange hoteller og restauranter tilbyr gratis Wi-Fi. Dette er et godt alternativ for mange. Er du avhengig av å surfe mye, kan det være en løsning å ta med en ekstra telefon og kjøpe et lokalt kontantkortabonnement med stor datakvote.

Det aller dyreste du kan gjøre er å bruke mobilen på ferger eller i fly. Når mobilen ikke lenger har dekning fra land, surfer du på båtens eget mobilnett. Dette går via satellitt til fastlandet, og satellitt er rådyrt. Her kan det koste opptil 120 kroner å laste ned en enkelt nettside på én MB. Her bør du skru av mobildata og bruke Wi-Fi for å sikre deg mot utforutsette kostnader.

Mobilbruk på skip

 

Data, pris pr MB

Utgående samtaler

Innkommende samtaler

Telenor

65

10,99

10,99

NetCom

80

11,77

11,99

Tele2

119,96

15,01

11,39

One Call

75

12,5

10,00

Chess

79

11,99

11,99

 

Les mer: Slik surfer du billigst i sommer

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen