Mer snadder for filmentusiastene

Mer snadder for filmentusiastene

Carl Zeiss med to nye objektiver.

Carl Zeiss Compact Prime CP.2 15mm T2.9 er en lyssterk vidvinkel.
Carl Zeiss Compact Prime CP.2 15mm T2.9 er en lyssterk vidvinkel.
Carl Zeiss Compact Prime CP.2 135mm F2.1 passer kanskje bedre for deg som liker å stå litt lengre unna.
Carl Zeiss Compact Prime CP.2 135mm T2.1 passer kanskje bedre for deg som liker å stå litt lengre unna.

Er du av typen som liker å filme med systemkameraet ditt, er det kanskje verdt å ta en titt på de to nye objektivene som Carl Zeiss har lansert.

Les også: Lyssterk vidvinkel fra Carl Zeiss

De to nye objektivene er laget for filming, og er i kjent stil helmanuelle. Det vil si at blender og fokus stilles manuelt. Objektivene har imidlertid riller rundt disse to hjulene, slik at man kan styre de med følgefokus og endre blenderen trinnløst. Det ene objektivet er et ultravidvinkelobjektiv med en brennvidde på 15mm, for de som trenger få med seg alt når de filmer.

Objektivet er laget for å kunne dekke bildebrikken på en fullformatsensor, som er 36 x 24 mm. Det passer imidlertid også godt til andre sensorer, og leveres i stort sett alle fatninger. Objektivet har to asferiske linseelementer og spesialglass som i følge produsenten skal gi lite fortegning, noe som er et velkjent problem på slike brennvidder. Objektivet er også bygget for å slippe inn mye lys, med en største blender på T2.9. Blenderen er bygget opp av 14 blader, som skal gi en penest mulig bokeh.

Vanligvis brukes betegnelsen "F" når man omtaler blenderverdier til objektiver, men disse objektivene regner lysstyrken i transmisjonstall, noe som vil si at blendertallene er regnet i forhold til hvor mye lys glasset i objektivet spiser av det som slippes igjennom.

Les også: Supervidvinkel fra Zeiss

Det andre objektivet er et 135mm, som passer godt til portrettutsnitt og nærbilder. Objektivet er som vidvinkeobjektivet laget for å dekke sensorer fra fullformat til micro four-thirds, og har en største blender T2.1, slik at den kan slippe inn mye lys om man filmer i lite lys etter ønsker å ha liten dybdeskarphet. Også denne blenderen består av 14 blader, for å gjøre uskarpheten ved liten dybdeskarphet penest mulig.

Begge objektivene vil bli tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal i år, og vil ha en veiledende pris på 35 000 norske kroner, ekslusiv moms.

Les også: Carl Zeiss slipper proffobjektiver for filmproduksjon

Kilder:
www.mynewsdesk.com
www.dpreview.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen