Mer Kepler-grafikk på vei fra Nvidia
(Bilde: Nvidia)

Mer Kepler-grafikk på vei fra Nvidia

GeForce GTX 660 forventes over sommeren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nvidia hviler ikke på laurbærene for tiden, og har angivelig planlagt å lansere nok et skjermkort om kort tid. Denne gangen er det snakk om den åndelige oppfølgeren til GeForce GTX 560, nemlig GeForce GTX 660.

Sistemann ut

Denne våren har vi allerede fått se en drøss av skjermkort fra den amerikanske skjermkortprodusenten. Etter overgangen til 28 nanometer-produksjonsteknikk har de sluppet flaggskipet GeForce GTX 680, etterfulgt av det tokjernede beistet GeForce GTX 690, og for mindre enn to uker siden kom GeForce GTX 670.

Familien er imidlertid ikke komplett enda. Kortet alle venter på nå er den billigste av Nvidias nye skjermkort, nemlig GeForce GTX 660. Ifølge det svenske nettstedet Sweclockers er kortet forventet å komme en gang ut på sensommeren, antageligvis i slutten av juli eller i løpet av august.

Vage rykter

Ingen spesifikasjoner har lekket enda, men den skal være basert på grafikkprosessoren GK106 med 768 CUDA-kjerner, og rykter hvisker om en 256-bits minnebuss og opp mot 2 GB GDDR5-minne. Dette er imidlertid ikke bekreftet på noen måte.

Prisen er forventet å havne på drøyt 2000 kroner her i Norge. Om den vil klare å overta plassen til salgssuksessen GeForce GTX 560 får vi bare vente og se på, men foreløpig har Kepler-skjermkortene fra Nvidia vært imponerende.

(Kilde: Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen