Menyer som snakker

Operatøren Vodafone lanserte for ett par måneder siden en modifisert versjon av Nokia 6600 i Sør-Afrika. Det som er spesielt med denne modellen er at den har lydbaserte menyer istedet for tekst - slik at blinde mennesker kan ta i bruk den lange listen over funksjoner, som vanligvis bare kan brukes av de som kan se.

I ettertid har flere andre Series 60-modeller blitt sluppet med den talende programvaren, både i Sør-Afrika og Storbritannia. Nå er det imidlertid klart at Vodafone i løpet av neste år vil lansere telefoner med talemenyer i minst seks andre land, blant annet Italia og Portugal.

Det er gledelig at en stor operatør som Vodafone stiller opp for å gi blinde mennesker muligheten til å sende og motta tekstmeldinger, såvel som å bruke både anropsloggen og kalenderen på telefonen. Dette er tross alt funksjoner som for mange alene er grunn nok til å kjøpe seg mobiltelefon.

Det kan antas at lignende muligheter vil tilbys også i resten av verden innen et par år, noe annet hadde egentlig bare vært urimelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen