Mens vi venter på Samsung D500

For å ta det viktigste først: I begynnelsen av januar vil D500 komme for fullt. Informasjonen vi ser hos de fleste forhandlere kan derfor sies å stemme ganske bra med det Samsung forteller oss. Det vil dessuten komme et større parti telefoner allerede i romjula, men disse apparatene vil være sperret til Telenor.

Telefonbombe
Det var en av høstens store overraskelser da vi kunne presentere Samsung D500 i oktober. En telefon med romslig minne, megapikselkamera, MP3-spiller og blåtann pakket inn i en lekker slideutforming. Og kanskje det beste av alt var at denne telefonen skulle gjøre sin entré allerede i november! Det så ut til å være for godt til å være sant.

Fortsatt er det svært få som har slått kloa i telefonen, og det er derfor nærliggende å spørre seg om det faktisk var for godt til å være sant. Telefonen er jo fortsatt ikke å se i butikkene.

Produktsjef i Samsung Norge, Ole Bjørn Wiborg, kan fortelle at det beklageligvis er en teknisk feil som har skyld i forsinkelsene. Det gjelder ikke bare bare Norge, men alle land hvor D500 selges.

Problemet var at telefonen ikke håndterte alle typer sim-kort. Enkelte sim-kort gikk greit, andre kort førte til at telefonen låste seg og dermed ble ubrukelig. Dette problemet måtte rettes opp før lansering, derfor forsinkelsene.

Noen få feilfrie eksemplarer har blitt sendt ut til utvalgte butikker i Norge, men det understrekes at det er kun snakk om et meget lavt antall fordi det ganske enkelt ikke er flere tilgjengelig.

Det er ingen tvil om at produktsjefen snakker på vegne av hele Samsung når han beklager at så få D500-telefoner blir å finne under juletrærne i år.

Foreløpig ingen EDGE
Som kjent sier ordtaket at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves, og skal vi tro produktsjef Wiborg har aldri disse ordene passet bedre enn nå. Det gjelder i første omgang D500, men også utover året vil det dukke opp godbiter fra Samsung.

Varianten med EDGE, D500E er foreløpig ikke planlagt for lansering i Norge, og Wiborg kjenner heller ikke til at den allerede skal være ute i Italia, som noen rykter vil ha det til. Men en produktsjef i godt julehumør kan likevel røpe at vi vil se en virkelig imponerende rekke modeller fra Samsung i 2005. Z107 som er deres første 3G-telefon i Norge, innleder året, men det er bare en forsiktig start før storinnrykket kommer nærmere sommeren.

Mens vi fikk totalt 12 ulike modeller fra Samsung i 2004, vil neste år bringe et betydelig høyere antall. Nøyaktig hvor mange og noen annen informasjon om hva vi kan vente oss, får vi ikke vite, men det røpes så mye som at det bare av 3G-telefoner vil dukke opp hele fem forskjellige modeller. Det er dessuten gode ting i vente på kamerafronten.

Det nye året er like om hjørnet og vi vil uten tvil få se mange spennende nyheter på mobilfronten. Det beste er nok likevel for mange vissheten om at ventetiden er over i løpet av en uke eller to når Samsung D500 endelig finner veien ut til butikkhyllene.