Mens Netcom er nede...

I dag var Netcom nede - igjen. Er du Netcom-bruker, begynner du vel å bli litt lei av den stadig manglende muligheten til å ringe.

Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile, for løsningen er nærmere enn du tror. Det finnes nemlig en rekke andre, og mer pålitelige måter å kommunisere på enn å vente på ringesignal hos Netcom. La oss derfor slå et slag for pålitelig kommunikasjon, som åpenbart er mangelvare for tiden. Under følger tre utmerkede alternativer til mobiltelefoni, som både er gratis og enkle.

Tautelefon:
Slik går du frem: Fest to tomme blikkbokser i hver ende av en tråd. Gå så langt fra hverandre som tråden tillater, hold tråden stramt. Mens den ene snakker inn i sin ende, holder den andre sin blikkboks inntil øret. Lyden vil følge tråden.

Ulempe: Blikkboksaktig lyd

Røyksignaler:
Løp til nærmeste høyde og tenn et bål. Ha med deg et pledd eller teppe, slik at du kan kontrollere signalene. Hold teppet over røyken til det har samlet seg en mengde som kan sees fra luften. Fjern deretter pleddet og slipp røyken opp. Vær imidlertid forsiktig med hvilke signaler du sender ut. Her er noen grunnleggende signaler:

Én røyksky: Se hit!
To røykskyer: Alt vel!
Tre røykskyer: Fare, skaff hjelp!

Er du ambisiøs nok, kan du også tenne tre bål på rad for å signalisere fare. Sørg også for at den du skal kommunisere med tar seg tid til å kikke fra bakken i ny og ne.

Ulempe: Røykskader. Pass også på tørr vegetasjon.

Lysblink:
Her har vi sjømennenes gode hjelper, som også kan bli din. Skaff deg en skarp lommelykt. Med lyssignaler kan du sende morsekode, som for eksempel SOS - en verdig erstatter til det mer brukte SMS.

Under følger morsealfabetet, slik at du og dine venner kan snakke i evigheter eller til batteriet på lommelykten takker for seg.

Ulempe: Øyeskader. Sørg for at den du signaliserer med er mer enn én meter unna, eventuelt prat i stedet.

Lykke til!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen