Menn prater mest

Sett fra en stereotypisk synsvinkel er det lett å anta at det er kvinner som er mest aktive i telefonen. En undersøkelse gjort av mobiloperatøren Cingular Wireless motbeviser denne myten.

Undersøkelsen, som hadde 1021 deltakere, viste at menn prater hele 35 prosent mer i telefonen en kvinner. Denne marginen er mer enn det dobbelte av fjorårets undersøkelsesresultat. Dette er femte gangen menn kommer ut som mest aktive mobilpratere i Cingulars undersøkelser.

Menn bruker gjennomsnittlig 571 timer i måneden på å prate i telefonen, i forhold til kvinnenes 424 timer.

Det er også en forskjell på hva mobiltelefonen brukes til. 80 prosent av kvinnene bruker den mest til å holde kontakten med venner og familie, mens kun 62 prosent av menn bruker den til dette formålet. Menn prater derimot dobbelt så mye som kvinner i telefonen i forretningsmessig henseende.

Undersøkelsen omfattet også bruk av hustelefon. Selv om kvinnene fortsatt ligger i teten når det hjelder tid tilbrakt i telefonen hjemme, er mennene kun et hestehode bak. Hvis man skal ta dagens krav om stadig "mykere" menn og sterkere forretningskvinner med i betraktningen, kan man spore tendenser til at mobilbruken mellom kjønnene etterhvert vil jevnes ut.

(Kilde: Mobile Pipeline)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen