Menighet taklet ikke puppesnakk

Danske Martin Skov skulle starte i ny jobb som kirkegårdsarbeider i Vordingborg, Danmark. En vel frittalende blogg medførte derimot at han aldri fikk startet opp i den nye stillingen.

Frilynt blogg
Skov har gjennom danske Ekstrabladet sin tjeneste opprettet en blogg hvor han skriver om mye og mangt. Både banneord, puppebilder og diverse annet om kjønn og sex publiseres her under hans fulle navn. Ifølge Comon var bloggen rett og slett for mye av det gode for menigheten i Vordingborg, som så sitt snitt til å gi Skov sparken før første arbeidsdag hadde begynt.

- Du skulle tiltrede din stilling som kirkegårdsleder den 1. juli 2008. Vi i menighetsrådet ønsker ikke at du skal tiltre stillingen. Du sies derfor opp innenfor prøvetiden på 14 dager. Vi ønsker ikke at du skal komme, så du er fritatt for tjeneste i denne perioden, skrev menighetsrådet i Skovs oppsigelsesbrev.

Ifølge Comon bekrefter menighetsrådet at den direkte årsaken til oppsigelsen er Skovs blogg. Det var spesielt språkbruken på bloggen menighetsrådet reagerte på.


Selvportrett iført rosa hodepryd er noe av det mer uskyldige Martin Skov viser frem på sin blogg.

Fryktet konsekvensene
Skov selv sier han vil diskutere saken med sin advokat, men det er heller tvilsomt at han vil få jobben på ny. Menighetsrådet hadde nok god grunn til å frykte konsekvensene av hva som kunne ha dukket opp på nettet om Skov hadde fått stillingen.

Skov går derimot ikke tomhendt hjem fra opplevelsen. Selv om han slipper å jobbe de to ukene prøvetiden skulle vare, så får han likevel betalt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen