Mener Linux er sikrere enn Windows


"Unbreakable?" Langt i fra, men allikevel sikrere enn Windows?

En av de siste undersøkelsene som tar for seg sammenlikning av sikkerhet i Linux og Windows, viser at de fleste utviklerne har mest tro på Linux. Undersøkelsen ble utført av Evans Data Corp. Sammenlignet med forrige undersøkelse i 2001, steg Linux med 21 prosent, mens Windows XP falt med hele 43 prosent.

75 prosent av utviklerne jobber mot Windows-plattform og i tillegg skal det påpekes at Windows er mer utbredt og har videre brukermasse, noe som gir potensiale for flere sikkerhetshull. Oppfatningen av Linux som operativsystem for å takle virksomhetskritiske applikasjoner har økt betraktlig. I dagens undersøkelse sa 64 prosent at de trodde Linux var moden for oppgaven, mot 34 prosent av utviklerne i 2001.

Det er fortsatt mange delte meninger hvorvidt åpen kildekode fører til flere eller færre sikkerhetshull. Potensialet for slike "bugs" er kanskje større, men det er også muligheten til å tette hullet raskt.

Du kan lese hele konklusjonen av undersøkelsen her: Linux More Secure Than Windows, XP, Say Software Developers.

Det skal nevnes at mange forskjellige Linux-distribusjoner opererer med ulike typer software og standard sikkerhetsinnstillinger, noe som fører til at én distribusjon kan være mer utsatt for hull enn andre. Som en generell regel kan man gjerne si at den potensielle faren for sikkerhetshull øker med mengden av software som installeres og kjøres på systemet.

 

(Kilder: Evans Data)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen