Men Kodak var ikke død

Kodak er desverre ikke et firma vi hører så mye fra for tiden, etter at de omtrent avsluttet sin tilstedeværelse i Norge for noen år siden, men via deres webside har det nå dukket opp en svært interessant nyhet: En ny fullformatsensorbrikke på 29 megapiksler.

KODAK KAI-29050
KODAK KAI-29050

Kodak har lang tradisjon med å utvikle store bildebrikker, og var i en periode nærmest enerådende på dette området. Det er fremdeles en viktig del av deres virksomhet, noe også den nye brikken tyder på. Den er av CCD-typen, men benytter en såkalt interline-arkitektur, som gjør det mulig å få fire bilder i sekundet ut av brikken, uten bruk av en mekanisk lukker.

Kodaks alternativ til Bayer-mønster.
Kodaks alternativ til Bayer-mønster.

I tillegg bruker den nye brikken Kodaks alternativ til det velkjente Bayer-mønsteret, som i følge dem selv skal gjøre brikken to til fire ganger så lyssensitiv som andre tilsvarende brikker med Bayer-filter. Den nye typen fargemønster ble lansert for en tid tilbake, med en sensorbrikke på 5 megapiksler.

For øvrig skal den nye fullformatbrikken visstnok være "plug and play", noe vi tolker dithen at den leveres som en helhetlig modul som skal være lett å implementere i ulike kameraers innmat. Om vi får se den nye brikken i noe kamera tiltenkt forbrukermarkedet gjenstår å se.

Les også: Refleksjon: Tilbake til fortiden

Les også: Sony med baklengs CMOS-brikke

Les også: Fremtidens fototeknologi

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen