Test

Meltdown - Days of Destruction

I "Meltdown" forårsaker en diger meteoritt en forferdelig katastrofe som truer hele menneskeheten. Meteoritten skyver jorden ut av sin naturlige bane og nærmere solen- dermed blir det veldig varmt, og sivilisasjonen går bananas. Midt oppi kaoset prøver politimannen Tom å ta vare på seg og sine kjære.

Ser du en film med et sånt cover, har du deg selv å takke.
Ser du en film med et sånt cover, har du deg selv å takke.

Stort prosjekt, lite budsjett

Allerede med tittelen er det noe som tyder på at dette neppe blir en festforestilling. Coveret er også noe illevarslende, og førsteinntrykket viser seg å stemme. Innen ti minutter har gått introduseres hovedpersonen Tom i en skytescene pluss at vi får et apokalypsescenario hvor en meteoritt holder på å treffe jorden. Det hele skjer på veldig kort tid og er rotete som bare det, og ikke minst ser det svært billig ut. Som TV-produsert film er det neppe snakk om enormt budsjett, og dermed er spesialeffektene svært lite imponerende.

Kaos råder i gatene, alle mennesker går amok. Dette er noe vi stort sett får fortalt, fremfor å bli vist. Et stort problem gjennom hele filmen er det åpenbart lave budsjettet, og da får vi strengt talt aldri følelsen av kaos når alt vi får se er et brennende hus med noen sinte mennesker på utsiden. Eller når vi får høre om kaos på bilveiene, mens det vi ser er fra innsiden av en bil med tildekte vinduer. Dette gir et godt bilde på "Meltdown", for den høres veldig dyr ut, men ser til tider ut som om den ble filmet i noen sin garasje.

Hvor kom zombiene fra?

OK. Ta et blikk på coveret. Den som måtte ha enorme forventninger etter dette har seg selv å takke når skuffelsen etter hvert synker inn. Nå er det åpenbart at filmen ikke bør tas altfor høytydelig, men likevel besitter den enkelte feil som den bare må grilles for. For det første ser solbrente folk ut som zombier. Absolutt alle som våre helter møter ser vanvittig brent ut (klarer de virkelig ikke å dekke seg?), mens hovedpersonene selv bare blir litt røde i kinnene, til tross for at de går rundt uten å beskytte seg. Og hvorfor gå rundt med jakke i ekstrem varme? I en scene eksploderer så to biler. Forklaring: den sterke varmen (i overkant av 50 grader celsius) gjør at bensinen tar fyr. Hvorfor ingen andre biler eksploderer verken før eller etter dette forklares ikke, men det er sikkert en eller annen innebygd logikk her.

Å ta opp disse feilene er ikke pirking, for det trekker så mye oppmerksomhet til seg at det ikke går an å overse det mens man ser filmen. Og det er så mange av disse idiotiske og unødvendige feilene at de til sammen trekker ned filmen flere hakk.

Hvor ble det av Casper Van Dien?

Å kalle rollefigurene og intrigene dem imellom for klisjéer er ikke nok, de er nemlig så erketypiske som det går an. Her har det blitt gjort null forsøk på å gjøre noe annerledes, og til og med budskapet filmen serverer på slutten er så velkjent og påklistret at det blir helt ekkelt. Et lite pluss er Casper Van Dien i hovedrollen som politimannen Tom. Van Dien har hatt et voldsomt fall i karrieren siden hovedrollen i storfilmen "Starship Troopers" fra 1997, og i noen bittesmå øyeblikk kan det virke som om han fortjener bedre enn dette.

Total mengde ekstramateriale samler seg opp til en eneste trailer, for filmen "A Job to Kill For". Gjerne like greit, hvem har lyst til å vite mer om denne filmen uansett?

Konklusjon

"Meltdown" ser først ut som hjerneløs underholdning, men ender opp med å bare være hjerneløs. Selve grunnidéen i filmen er ikke akkurat genial, men med et mye større budsjett og større navn både foran og bak kamera kunne dette nesten blitt ok.

Meltdown: Days of Destruction   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen