Test

Melody Mountain

Susanna and the Magical Orchestra er en duo bestående av vokalist Susanna Carolina Wallumrød og tangent-traktør Morten Qvenild. Sistnevnte vil nok noen kjenne igjen fra hans engasjement i kjente band som The National Bank og Jaga Jazzist, mens Wallumrød er en artist av mer ukjent kaliber. Melody Mountain er deres andre, og hittil ferskeste, album.

Alternativ tekst mangler
Morten Qvenild og Susanna Wallumrød har fått til en spesiell coverplate.

Enkelte husker kanskje bandets debutalbum, "List of Lights and Buoys", som ble sluppet i 2004. Det albumet besto av en lett blanding av egenproduserte låter og coverversjoner av andres verk. Plata ble forholdsvis godt mottatt i den tabloide delen av musikkpressen med terningkast 5 i både VG og Dagbladet, noe som har skapt enn viss forventning rundt oppfølgeralbumet og om det ville holde et tilsvarende nivå.

Kun coverlåter

I rettferdighetens navn må det sies at "Melody Mountain" innfrir forventningene, i alle fall til en viss grad. Dette er en behagelig plate som ikke tar for mye oppmerksomhet, men som allikevel unngår å drukne i anonymitet. Ettersom musikken fremføres av kun to musikere, blir lydbildet usedvanlig minimalistisk. Wallumrøds lette, skjøre stemme blandes med klangen fra Qvenilds diverse tangetinstrumenter, og resultatet er melodisk, malende og lavmælt popjazz med fløyelsmyk klang.

Duoens mest vellykkede låt fra det første albumet var en rolig og nedtonet tolkning av den berømte countryballaden "Jolene", signert Dolly Parton. På "Melody Mountain" har paret strukket dette konseptet et hakk lenger, og albumet består utelukkende av coverlåter og nytolkninger av mer eller mindre velkjente klassikere. Generelt sett har sangene på "Melody Mountain" få likheter med sine respektive originaler, når man ser bort fra tekstene og toneleiene i vokalen.

Rockeklassikere i ny innpakning

"Love Will Tear Us Apart" av Joy Division har i forkant av utgivelsen blitt den mest populære sangen fra albumet. Dette skyldes hyppig spilling på konserter de siste månedene, samt at sangen har vært tilgjengelig på bandets MySpace-side en stund.

En annen låt mange vil kjenne igjen, er coverversjonen av "Enjoy the Silence", som opprinnelig tilhører 80-tallslegendene i Depeche Mode. Å bytte ut Depeche Modes dystre, tempofylte og rocka elektropop med et langsomt, vokaldominert og jazzaktig lydbilde er drastisk. Det fungerer allikevel overraskende bra, og Susanna og hennes magiske orkester kommer gjennom utfordringen med æren i behold.

Rockeklassikere av blant andre AC/DC og KISS blir også utsatt for duoens radikale omforming av låtstrukturer. Tekstlinjen "It’s a long way to the top if you wanna rock ’n’ roll" av førstnevnte band får en viss klang av ironi når Susanna Wallumrød plasserer den i en musikalsk ramme som ligger omtrent så langt unna rock ’n’ roll som det er mulig å komme.

Konklusjon

De to unge musikerne fra Kongsberg leverer varene med sin andre plate, og gir oss drøye 42 minutter med avslappende, vokalbasert popjazz. Helhetsinntrykket trekkes imidlertid noe ned av det faktum at ingen av låtene er skrevet av bandet selv. Dessuten merker man at vokalisten har en hang til å dvele i overkant lenge ved enkelte vokalpartier, noe som er en farlig vane med tanke på at det nedtonede og langsomme inntrykket for mange nok vil være det tyngste ankepunktet mot dette albumet.

Susanna & the Magical Orchestra Melody Mountain   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen