Melder om dødsfall via mobilen

Dødsfall er vanskelig å takle uansett når og hvordan det kommer. I Tsjekkia går ikke de ansatte på sykehuset inn for å gjøre opplevelsen lettere. Meldingen om dødsfall kommer nemlig i form av en SMS.

Både leger, tannleger og andre tjenesteaktører har lenge brukt SMS som varslingsmetode for å minne deg på avtaler og viktige begivenheter, men heldigvis slipper vi å bli varslet om dødsfall på denne måten.

I byen Budejovice i Tsjekkia mottar den som står oppnevnt som pårørende en tekstmelding med det sørgelige budskapet, og et nummer han eller hun kan ringe for å få vite detaljer om dødsfallet.

Valgfritt
Sykehusdirektør Bretislav Shon synes ikke SMS-metoden er etisk uforsvarlig, og påpeker at de ikke sender ut SMS om dødsfallet uten tillatelse. Tjenesten er dermed valgfri, og du kan velge å bli kontaktet på en mer tradisjonell måte.

Det er riktignok ikke opp til de pårørende å bestemme hvordan de vil varsles. Pasienten bestemmer hvilken måte familien skal bli varslet på, skriver den tsjekkiske avisen Mlada fronta Dnes.

Møter skepsis
BÃ¥de landets helseminister og andre lokale politikere og eksperter synes SMS-varslingen er etisk uforsvarlig.

Helseminister David Rath sier til den tsjekkiske avisen at han aldri har vært borti liknende i det tsjekkiske helsevesenet, og sier at dette er nok et bevis på at Budejovice-sykehuset er mer opptatt av profitt enn av pasientene og deres pårørende.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen