Melder om feil ved Canon S100
(Bilde: Canon)

Melder om feil ved Canon S100

Og nye Canon EOS 650D slipper heller ikke unna.

Canon ser ut til å slite med mange problemer nå om dagen. Ikke bare har levering av Canon EOS-1D X blitt utsatt utallige ganger siden lanseringen, men deres nye Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM har nå også blitt utsatt nok en gang.

Canon PowerShot S100.
Canon PowerShot S100.

S100
I tillegg er det nå oppdaget feil på flere produkter, blant annet deres svært populære kompaktkamera Canon PowerShot S100, som fikk en Akam-anbefaling da vi testet det.

Les også: Test av Canon PowerShot S100

Når det gjelder S100 har Canon USA bekreftet at en del i kameraets objektiv kan løsne dersom det utsettes for spesielt varme og/eller fuktige forhold. Dette gjelder kameraer har serienummer som begynner på et tall fra 29 til 41, og skjer dette med ditt kamera vil det bli reparert gratis i kameraets forventede levetid.

Serienummeret finner du på bunnen av kameraet, eller på esken, som vist nedenfor. Som du kan se er Akams testkamera potensielt berørt av problemet.

650D
Som om ikke dette var nok, har et problem med Canon EOS 650D også dukket opp. Heldigvis er det for en bagatell å regne for de fleste av oss, men på noen eksemplarer av dette kameraet er det brukt feil gummiblanding i belegget på grepet, som dermed kan bli hvitt over tid. Hvitfargen skyldes en sinkforbindelse som kan skilles ut og legge seg som et belegg på gummiens overflate. Stoffet er ikke farlig, men selv om mengdene det er snakk om er svært små, kan det gi allergikere kløe eller utslett ved hudkontakt.

Kun enkelte kameraer der sjette siffer i serienummeret er 1 vil få dette problemet - alle andre er OK. Dersom sjette siffer av serienummeret på kameraet ditt er 1 kan du sjekke om problemet gjelder ditt kamera ved å legge inn serienummeret på denne siden.

Canon EOS 650D.
Canon EOS 650D.

Canon USA melder at de vil bytte de aktuelle gummigrepene gratis når de har fått etablert en tjeneste for dette. I USA vil dette være i midten av juli, men vi har ingen informasjon om hva som vil skje i Norge, eller når.

Les også: Førsteinntrykk: Canon EOS 650D

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen