Mekk med iPod-proffene

Når du kjøper deg en ny iPod i butikken, kjøper du veldig mye mer enn en bærbar musikkspiller. Og da snakker vi ikke om den innebygde kalenderen. De nyeste versjonene av enheten er i praksis komplette datamaskiner, og med de rette verktøyene kan du sette spilleren din i stand til det mest utrolige.

I en ny artikkel har nettstedet Playlist Magazine kåret de åtte iPod-hackene de liker best. Dette er triks av sorten som krever loddebolt, skrujern og programmeringskunnskaper, men med litt prøving og feiling tror Playlist at de fleste skal klare brasene.

Ipod med Linux Tux#1) Installer Linux
Om du virkelig vil at iPod-en din skal få strekke på beinene, må du utstyre den med et skikkelig operativsystem. Med pingvinen innabords, får du både filutforsker, oppstartsskjerm og konsoll. Du kan også installere ekstra programvare som bildebehandler, notisblokk og til og med gamle spillklassikere som Bejeweled og Doom.

#2) Last inn Wikipedia
Om du har utstyrt spilleren din med Linux, kan du slenge over en egen variant av nettleksikonet Wikipedia. Slik har du et helt leksikon med deg i lomma når du er ute.

#3) Sett inn nytt Nano-minne; 8 GB
Om du har en iPod Nano på 4 GB, er det fullt mulig å presse kapasiteten opp til 8 GB. Men du trenger en ødelagt 4 GB Nano som du kan stjele minnebrikken fra, og en del loddekunnskaper. - Et fint helgeprosjekt, mener Playlist.

#4) Sleng over DVD-ene dine
Med et par håndgrep kan du lese av DVD-filmene dine, komprimere dem til et passende format og slenge dem over på iPod-en. Slik har du fått deg en bærbar videospiller som du ikke trenger å besøke iTunes for å handle filmer til.

#5) Se bilder og filmer på TV-en
Det er ikke noe problem å vise frem bilder og film du har lagret på iPod på TV-en, og du trenger ikke kjøpe Apples tilkoblingssett. Alt du trenger er en minijack-til-RCA-plugg.

#6) Spill Pac-Man
Det finnes allerede en arkade-emulator for iPodLinux, som lar deg laste inn alt av gamle klassikere fra Pac-Man til Space Invaders. Et godt tips for deg som er lei av Pong.

Shuffle med radiobølger#7) Radio på iPod Shuffle
Nettstedet Shufflehacks har klart å koble en radiomottaker til iPod Shuffle, som lar deg bruke den lille minispilleren som bærbar radio.

#8) Sag deg en ny skjermplate
Den dristigste hacken av dem alle, er det nettstedet Informit som står for. Etter å ha sett seg lei på at skjermen til iPod-en så lett ble skrapt opp, tok en av skribentene og spratt opp skjermplaten til en Playstation Portable med kniv, saget den til og satte den inn i iPod-en sin. Vips, skrapefri iPod.

De fulle instruksjonene for alle disse triksene finner du hos Playlist Magazine.

Mer å hente
Dette er bare et lite utvalg av alt du kan gjøre med iPod-en din. Det finnes en rekke gode nettsteder dedikert til den lille mp3-spilleren, og hvordan du kan gjøre den bedre. Sjekk for eksempel ut norske iPod1 og de engelske nettstedene iPoditude, iLounge og iPod Hacks.

Se også våre tidligere artikler om iPod-tilbehør:

(Kilder: IDG.se, Playlist Magazine)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen