Test

Meizu M6

Spesifikasjoner

Kapasitet: 1/2/4/8 GB
Størrelse: 79mm x 48.2mm x 10mm
Vekt: 55 gram
Batteri: Innebygd 3.7V 700mAH Li-ion Batteri. 20 timer musikk, 6 timer video.
Audioformater: WMA (VBR), OGG, WAV, MP3 (vbr)
Video/bilde-formater: BMP, JPG, GIF, Xvid
Overføringsmetode:
Standard USB-minikabel
Radio og diktafon : Ja
Pris: ca 1400
Annet: Nei
Flere spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Kapasitet: 1/2/4/8 GB
Størrelse: 79mm x 48.2mm x 10mm
Vekt: 55 gram
Batteri: Innebygd 3.7V 700mAH Li-ion Batteri. 20 timer musikk, 6 timer video.
Audioformater: WMA (VBR), OGG, WAV, MP3 (vbr)
Video/bilde-formater: BMP, JPG, GIF, Xvid
Overføringsmetode:
Standard USB-minikabel
Radio og diktafon : Ja
Pris: ca 1400
Annet: Nei
Flere spesifikasjoner
Velfylt tilbehørspakke.
Velfylt tilbehørspakke.

Med sin hvite front, sin gråe, trykkfølsomme navigasjonstast og metallglinsende bakside er det ikke akkurat noen designrevolusjon Meizu kommer med. Faktisk er likheten med iPod så slående at jeg nok hadde tatt en kritisk titt på denne spilleren om jeg var Apples advokat.

Men betyr dette at det her er snakk om en dårlig spiller? På ingen måte. M6 er både funksjonsrik og velfungerende. Den sliter imidlertid litt med noen kinesiske designbrølere.

Pen, men uoriginalt
Bortsett fra at insiprasjonskilden til designen er så åpenbar at det er hinsides frekt, har vi ikke noe negativt å si om utseendet til M6. Den er fri for de mest glorete og kaotiske elementene som mange podusenter i Asia er glade i å belemre modellene sine med.

En latterlig tankeløs ingeniør har dessverre plassert hodetelefonutgangen akkurat slik at den kommer i veien for hånden din når du holder spilleren.

Baksiden blir veldig fort fettete og stygg, men spilleren kjennes solid ut. Et par harde turer i lommen med noen ublide møter med nøkkelknippet vårt har ikke påført den nevneverdig med riper. Vekten på 55 gram er bra med tanke på at den har en 2,4 tommer stor skjerm.

Tilbehøret som følger med i pakken er slett ikke verst. En beskyttende veske, håndlenke, USB-kabel, øreplugger, programvare og manual. M6 bruker heldigvis en standard USB-kabel, til både lading og filoverføring.

Batteritiden på rundt 20 timer lydavspilling er noen timer mindre enn konkurrentene fra Samsung og Apple, men likevel respektabel.

Rik på valg
Meizu har valgt å gi deg mange funksjoner og rikelig med innstillingsmuligheter med M6. Med lyd, video, radio, diktafon, bilder og USB-disk er det fint lite som mangler. Det som er ekstra positivt er at de omfattende innstillingsmulighetene støtter opp under det brede bruksområdet M6 har. Den manuelle lydutjevningen har hele ti frekvenser som kan justeres separat. Du kan skifte bakgrunnsbilde, farger på all skrift og menyer, menylyder, og så videre.

Blank og full av fingermerker.
Blank og full av fingermerker.
Meget stor skjerm i forhold til størrelsen.
Meget stor skjerm i forhold til størrelsen.

Overføring av filer skjer enkelt og greit gjennom Windows Utforsker. Her er ingen installasjon eller noe annet styr, bare plug-and-play. Etter at du har overført filene, leser spilleren av informasjonen i dem og sorterer de for deg. Du kan likevel fortsatt velge å bla gjennom filene manuelt i en egen "Directory"-funksjon. Denne er også veldig grei å ha om du bruker spilleren aktivt som USB-disk.

Strålende lyd, litt verre med video
Lyden til M6 er upåklagelig. Både på video, vanlig musikk, og radio gir M6 deg en balansert, klar lyd, som det kan være skikkelig med trøkk i om du skrur opp.

Støtten for filformatet .ogg viderefører trenden med valgmuligheter og åpenhet, som man finner igjen på de fleste områder med M6. I tillegg spiller den av wav og selvsagt mp3

Videoformater er det alltid litt verre å få til å fungere, mange av konkurrentene sliter med å få alle typer video til å spille av. Du må bruke et eget program for å konvertere videofiler til et format som M6 kjenner. Dette fungerer fint til sitt formål, men vi skulle ønske det var mulig å bare dra over video like lett som musikk.

Når du har fått innpå filene er det bare å nyte den store og flotte skjermen. Den dekker nesten hele fremsiden av M6, og er et stort pluss. Den er lyssterk og kontrastrik, og har en helt grei oppløsning på 320x240(QVGA). Skjermen er litt uskarp i forhold til mer dedikerte videospillere, men med tanke på hva man får pr gram og pr kroner her, skal vi ikke klage.

M6 sammenlignet med en CD.
M6 sammenlignet med en CD.
M6 er blant de tynneste spillerne der ute.
M6 er blant de tynneste spillerne der ute.

Inkonsekvenser i menyene
Menyene til M6 er egentlig veldig gode og intuitive. I det fleste tilfeller er menyene også logisk koblet til knappene. Problemet er at koblingene ikke alltid er like. Under musikkavspilling bruker du det trykkfølsomme området til å regulere lyden. Under videoavspillng bruker du imidlertid knappene oppe og nede. Begge disse løsningene er helt greie, men når det veksles mellom dem, blir brukeren forvirret.

Det er flere slike inkonsekvenser rundtom i menyene til M6, og det er et punktet som kanskje drar mest ned. Forhåpentligvis vil Meizu fikse det meste av dette i fremtidige firmware-oppdateringer. Men noen av disse tingene har vært klaget på helt siden versjon 1 av firmwaren, og nå er man oppe i godt over versjon 2.0.

Praktisk bruk
Med unntak av at du kommer til å få en del bomtrykk i menyene, er M6 enkel å bruke. Musikkbiblioteket er sedvanlig organisert i artister, album og låter.

Den trykkfølsomme flaten er god innstilt, og gir rask navigasjon uten å virke for følsom. Litt tilvenning trengs, men ikke mer enn på alle andre produkter med slik navigering.

Såvidt vi har kunnet merke, henger ikke menyene seg, eller forårsaker ventetid. Om du går inn på "All songs", kommer den lange listen opp ganske umiddelbart. Går du inn i store fotoalbum tar det litt tid for å få dannet miniatyrbildene, men det blir aldri plagsomt.

Diktafon- og radio-funksjonene er gode. Autosøket til radioen finner alle stasjonene og lagrer dem uten at du trenger å gjøre noe som helst. Mottaket var overraskende fritt for støy. Diktafonen gir klare opptak, men sliter litt med forstyrrelser som kommer dersom du fomler med spilleren under opptak.

 

Konklusjon

Passer for de fleste.
Passer for de fleste.

Meizu M6 er en spiller som er slik vi liker de: Funksjonsrik, mange innstillingsmuligheter, og solid bygd.

Størrelsesmessig konkurrerer M6 med iPod Nano, men på grunn av den store skjermen, er den funksjonsmessig i klasse med langt større harddiskspillere. Skjermen er bare 0,1 tommer mindre enn på Creative Zen Vision:M og iPod Video.

Musikkavspilling, videavspilling, radio, diktafon, opptak fra radio, fotovisning og lesing av tekstfiler viser at det her er snakk om en multikunstner. Den utfører også alle disse oppgavene på en god måte, selv om akkurat konverteringen av videofiler er litt tungvint.

M6 bruker standard USB-kabel for lading og PC-tilkobling, og har fri filoverføring i Windows Utforsker, to ting vi er svært fornøyde med.

Det er to skår i gleden over å bruke en så funksjonsrik og kraftfull spiller som M6. Den ene er en del meningsløse inkonsekvenser i menyene, som gjør at du blir trykkende rundt unødvendig mye av og til. Dette kommer seg heldigvis med litt trening.

Den andre er plasseringen av hodetelefonutgangen. Den er i veien når du holder spilleren med en hånd og skal benytte navigasjonstasten.

Utseendet til M6 skal vi ikke si så mye om, annet enn at spilleren tar konseptet "plagiat" til nye høyder. Imidlertid er den solid og godt bygd: både lett, tynn, liten, samtidig som den er motstandsdyktig mot riper.

M6 er en god allrounder og kan konkurrere både med langt større og langt mindre spillere på de fleste funksjonsområder. iPod Nano er en åpenbar konkurrent når det gjelder små musikkavspillere, men denne har ikke på langt nær så mange funksjoner. En annen konkurrent nedover i størrelse er den utmerkede iRiver U10. M6 kan også klare seg mot langt større konkurrenter, som Creatives Vision:M, ettersom skjermen er så stor.

Med unntak av en del irritasjonsmoment, som Meizu forhåpentligvis kan fikse med firmware-oppdateringer, er altså M6 verdt en ekstra titt for de fleste, samme hvilken type spiller de er ute etter.


+ Stor og god skjerm
+ Solid bygd, motstandsdyktig mot riper
+ Svært mange funksjoner
+ Gode innstillingsmuligheter


- En del inkonsekvenser i menyene
- Dårlig plassering av hodetelefonutgangen

MEIZU M6 4 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen