King’s Landing i blokkformat.

Meisler ut Game of Thrones i Minecraft

100 personer har allerede viet fire måneder av livet sitt til det enorme prosjektet.

Mens de fleste av oss venter edruelig på at HBO-serien Game of Thrones skal sparke i gang sin tredje sesong, har andre brukt tiden sin mer kreativt. Helt siden slutten av 2011 har 100 blodfans brukt over fire måneder på gjenskape King’s Landing, byen der mye av TV- og bokseriens dramatiske intriger foregår.

Ifølge en talsmann for prosjektet, som kaller seg «pizzainacup» på forumet Reddit.com, skal byen inneholde over 3000 unike bygninger — alle med sine egne håndlagde innemiljøer.

Bygger et helt kontinent

Oversiktsbilde over byen.
Oversiktsbilde over byen.

Tro det eller ei, men ferdigstillingen av King’s Landing er bare en liten del av det overhengende prosjektet som kalles WesterosCraft: A Game of Blocks. Planen er å gjenskape hele Westeros-kontinentet fra serien og bøkene. Sluttmålet er så å sy sammen de individuelle kartbitene til ett gigantiske kart med modifikasjonsverktøy, og å fylle verdenen med figurer og oppdrag. Når alt er klappet og klart skal man kunne romstere fritt rundt i den gigantiske verdenen.

I tillegg til King’s Landing er den byggeglade gjengen allerede godt i gang med severdigheter som Lannisport, Harrenhall, The Eyrie, Pyke, Sunspear Water Gardens, The Dreadfort, Casterly Rock, og selvfølgelig Winterfell.

Alle som ønsker kan bli med på bygge-raptusen, som organiseres via nettsidens forum. Det er bare å hive seg på serveren som du finner på prosjektsiden.

Akkurat nå ligger Westeros-kartets størrelse på 35 GB, og er ikke tilgjengelig for allmuen. Planen er dog å slippe kartområdene når de er helt ferdigbygde.

Les også: Minecraft skal brukes til byplanlegging

Les også: Vi tester Minecraft

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen