Meglere kan få mobilforbud

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

I dag er meglere pliktige til å ta opp viktige samtaler, som for eksempel ordre og indikasjoner på ordre. Men stadig flere meglere bruker mobiltelefon i stedet for fasttelefoner, som har opptaksmulighet.

Nå frykter Kredittilsynet at den økte mobilbruken kan bidra til å skjule innsidehandel og andre ulovligheter i bransjen, skriver bt.no.

- Ringer på utapede linjer
- Vi har opptak hvor kunden ber om å bli ringt opp på en utapet linje. Og i en del tilfeller er det tydelig at det har vært en telefonsamtale på forhånd, sier Geir Holen, seksjonssjef i Kredittilsynet, til bt.no.

Når meglerne bruker mobiltelefon blir nemlig ikke samtalene tatt opp, og det blir vanskelig å avdekke om meglerne bedriver lyssky aktiviteter.

- En kan ikke utelukke at dette skjer for å dekke over noe. Det kan være gode grunner til det, men uansett er det et problem for oss at vi ikke får opplyst sakene vi etterforsker skikkelig, fortsetter han.

Nå vurderer Kredittilsynet å kreve at samtlige samtaler mellom en megler og kundene skal tas opp. Et annet alternativ kan være å nekte meglerne å bruke mobiltelefon.

Ved Oslo Børs er man fornøyd med at meglerbransjen kan se frem til en oppstramming i rutinene.

- Vi er kjent med problemstillingen og at dette kan være en utfordring, sier Per Eikrem, kommunikasjonsdirektør ved Oslo Børs til bt.no.

(Kilder: bt.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen