Meget kritisk hull i XP angripes

Antivirusselskapet F-Secure melder om et kritisk sikkerhetshull i Windows XP med Service Pack 2. Flere trojanske hester som utnytter hullet skal allerede være tilgjengelig på Internett, for eksempel følgende: Trojan-Downloader.Win32.Agent.abs, Trojan-Dropper.Win32.Small.zp, Trojan.Win32.Small.ga og Trojan.Win32.Small.ev. Det finnes foreløpig ingen oppdatering som fikser dette hullet.

Sårbarheten ligger i såkalte Windows Metafile Files (WMF)-filer i Windows, og brukere kan utsette PCen for fare hvis de besøker en ondsinnet nettside. WMF er et grafisk filformat i Windows. De som bruker nettleseren Internet Explorer er mer sårbare enn andre. Firefox-brukere er i utgangspunktet først sårbare hvis de laster ned et ondsinnet bilde, men Firefox 1.5 viser seg å være mindre sårbar enn eldre Firefox-versjoner ifølge F-Secure.

Det danske sikkerhetsselskapet Secunia karakteriserer hullet som ekstremt kritisk. Hullet skal også gjelde Windows Server 2003 med og uten Service Pack 1. De anbefaler brukere å la være å åpne eller forhåndvise .wmf-filer og sette sikkerhetsnivået i Internet Explorer til "High".

Microsoft er klar over sikkerhetshullet og har sluppet et notat om saken. De vil trolig slippe en oppdatering så fort som mulig. Les også om denne saken på f-secure.com.

Kilder: theinquirer.net, secunia.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen