Megaupload-grunnlegger tapte i retten
(Bilde: Faksimile, 3News New Zealand.)

Megaupload-grunnlegger tapte i retten

Får ikke se alt bevismaterialet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppvasken etter Megaupload-raidet er på ingen måter over for Kim Dotcom, og nå er det skrevet et nytt kapittel. Avgjørelsen om at Dotcom skulle få se alle bevisene USA hadde mot han ble satt til side, hvilket er et realt skudd for baugen for Kim Dotcom og hans advokathær.

Ulovlig raid

I januar 2012 skjedde det flere dramatiske hendelser for Dotcom. For det første ble hjemmet hans raidet, noe som også er det mest omdiskuterte.

Mens Dotcom, hans familie og gjester fortsatt sov, aksjonerte to lag med New Zealandske spesialstyrker, utstyrt med automatvåpen, hunder, en rekke biler og to politihelikoptre mot villaen hans. Alt under ledelse av amerikanske FBI.

Dette raidet ble senere fastslått av var ulovlig – det skulle aldri ha skjedd, ifølge en New Zealandsk dommer.

I tillegg til selve raidet ble også serverparken til Megaupload beslaglagt av FBI.

Selv om raidet i seg selv var over grensen, så betyr ikke det at Dotcom har alt på det tørre. Amerikanske myndigheter mener fremdeles at han har brutt en rekke opphavsrettslige bestemmelser, og vil ha han utlevert.

Vil se bevismateriale

I kampen mot USA har Kim Dotcom engasjert en rekke advokater. For at advokatene skal kunne gjøre en så god jobb som mulig er det gull verdt å få se alt bevismaterialet som USA måtte sitte på, før rettsaken. Det vil gi dem tid til å gjennomgå den massive oversikten, og gå til motangrep mot bevisene.

Dotcom vant i første instans, USA var nødt til å vise frem alt de hadde av beviser. Amerikanske myndigheter protesterte, og ville ha en ny, juridisk vurdering. Denne gikk også i Dotcoms favør siden dommeren ikke ville ta opp saken.

Amerikanske myndigheter anket så på denne avgjørelsen, og denne gangen førte det frem. Ankedomstolen slo fast at det ikke var noen grunn til at USA måtte vise frem alt de hadde av bevismaterialer, det holdt med en oversikt.

Kim Dotcoms neste trekk er høyesteretten i New Zealand, og hva som skjer der blir et annet kapittel.

(Kilde: Torrent Freak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen