(Bilde: Hardware.no/istock 1456060)

Megaupload-brukere får ikke filene sine tilbake

FBI vil gjøre det omtrent umulig.

Megaupload har fått mye mediaoppmerksomhet etter at politistyrker raidet hjemmet til Megaupload-sjefen Kim Dotcom. Siden den gang har Kim Dotcom vært i søkelyset, og jobbet for å få både selskapet, filene og pengene sine tilbake.

Det var imidlertid ikke bare Dotcom og kollegaene hans som ble rammet av nedleggelsen av Megaupload. Mange som brukte den omstridte nettjenesten lagret personlige filer på serverne deres, men har ikke hatt mulighet til å få filene tilbake etter at FBI beslagla dem.

Trenger vitner og eksperter

Rettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF) har representert den tidligere Megaupload-brukeren Kyle Goodwin i en sak for å få tilbake filene hans. Selv om det en stund virket lovende og MPAA hadde medfølelse for lovlydige Megaupload-brukere, ser det nå mørkt ut.

Siste nytt fra rettsalen er at det føderale aktoratet har foreslått at alle brukere som vil ha filene sine tilbake må ha skriftlige vitnemål som bekrefter at filene de vil ha tilbake er lovlige. Vitnemålene skal også inkludere eventuelle uttalelser fra eksperter.

Det betyr at det vil teoretisk sett være mulig for tidligere Megaupload-brukere å få ut filene sine, men i praksis vil det være så godt som umulig. Å samle opp kredible vitner og eksperter som kan uttale seg om filene du har på Megauploads servere er ingen enkel sak:

– Det er en nesten uoverkommelig barriere for enhver enkeltperson og småbedrift, forteller Julie Samuels fra Electronic Frontier Foundation til WIRED.

Dermed kan du se langt etter filene du lagret på Megauploads servere før de ble lagt ned i januar.

For Kim Dotcom er imidlertid ikke historien over, og han har allerede annonsert at etterfølgeren til Megaupload, Mega, vil slippes på ettårsdagen til raidet, altså 20. januar 2013.

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen