MegaUpload 2.0 ser ut til å bli piratenes drømmetjeneste
(Bilde: Faksimile, 3News New Zealand.)

MegaUpload 2.0 ser ut til å bli piratenes drømmetjeneste

Dotcom vil angivelig betale de mest populære opplasterne via anonyme Bitcoins.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I juli kunne vi melde at Kim Dotcom, mannen bak det beryktede nettstedet MegaUpload, hadde planer om en ny skytjeneste. Som blant andre Cointelegraph og Fortune melder har Dotcom nå sluppet mer informasjon om nettstedet.

De nye opplysningene kom i form av en rekke Twitter-meldinger fra Dotcom nylig, og indikerer at MegaUpload 2.0, hvis det er det som blir navnet på tjenesten, i stor grad vil benytte seg av Bitcoin-valutaen.

Knyttes til Bitcoin-transaksjoner

Nærmere bestemt skal den nye tjenesten visstnok knytte filoverføringer på MegaUpload-tjenesten til små Bitcoin-transaksjoner. Detaljene er ikke helt klare, men løsningen ser ut til å indikere at brukere kan tjene Bitcoin ved å laste opp filer som er populære på nettstedet.

MegaUpload-oppfølgeren skal gjøre svært mye for Bitcoin-valutaen, skal vi tro Kim Dotcom.
MegaUpload-oppfølgeren skal gjøre svært mye for Bitcoin-valutaen, skal vi tro Kim Dotcom. Foto: COLOURBOX8133658

Systemet skal benytte noe Dotcom kaller «Blockcache», som han mener har potensiale til å gjøre Bitcoin mye mer utbredt og sende verdien på Bitcoin til himmels. I en Twitter-melding råder han derfor folk til å kjøpe Bitcoin nå mens det er rimelig.

Dotcom skal avsløre alle detaljene rundt Bitcache-teknologien den 20. januar neste år, men i hovedsak skal teknologien blant annet ha løst begrensningen på blokk-størrelsen. En blokk er i korte trekk et slags register over transaksjoner som legges til listen over alle kjente transaksjoner, kalt blokk-kjeden, etter at de er validert.

Kan gjøre Bitcoin langt mer anvendelig

Disse blokkene har altså størrelsesbegrensninger, som igjen bidrar til å begrense antall transkasjoner som Bitcoin-systemet kan håndtere. Ved å ha løst dette problemet, om han faktisk har gjort det, kan Dotcom dermed ha gjort Bitcoin mye mer anvendelig til høye volum av små transaksjoner.

I en annen Twitter-melding skryter Dotcom av at den nye teknologien hans vil ta både desentralisering, kryptering og anonymitet til nye høyder. Akkurat hva vi har i vente, og hvordan det fungerer, må vi altså vente til neste år med å finne ut av.

Det er flere som mener fildelingsteknologien må fornyes: Pirate Bay-grunnlegger Peter Sunder ønsker mye mer innovasjon »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen