Megapikslene tar av

Bilde

Framtidsvisjonen til en koreansk journalist

Nå kjøres det på med 3,2 megapiksels kameraer på det koreanske markedet. Man trenger ikke å være analytiker for å våge å hevde at kameramobiler i større og større grad erstatter digitale stillbildekameraer, også i Norge. Nå ser det ut som veksten på bildekvalitet tar av.

For det koreanske markedet har LG nylig gitt ut to mobiltelefoner med kameraer i hele 3,2 megapiksels oppløsning, altså 2048 x 1536 piksler. Sist gang vi så noe slikt var det så og si et kamera med mobiltelefon innebygget, SPH-2300 fra Samsung. De to nye modellene fra LG heter SD350 og KP3500

Bilde - 2 LG med 3,24 MP

Bilde av LG SD350 og KP3500

Casio var først med en oppløsning på over 3 megapiksler på et mobilkamera. I ettertid har både Samsung, og nå LG kommet med kameramobiler med over 3 megapiksler.

Juno Cho er presidenten i LG Mobile. Han mener at vi snart vil se kameratelefoner med mellom 4 og 5 megapiksels oppløsning. Da vil digitale stillbildekameraer bli mer overflødige, og blir kanskje med tiden et enda mer sjeldent syn.

Kameratelefoner vil også bli utstyrt med flere fiffige funksjoner. Flere av funksjonene som kommer er hentet fra digitalkamera-verdenen. Blant annet ryktes det at teknologien som fjerner røde øyne er på vei mot de beste kameramobilene i nærmeste framtid.

En annen fiffig funksjon som ser ut til å innta mobilverdenen er å kunne koble telefonen til en printer via infrarød port eller Blåtann, noe for eksempel Nokias 7610 kommer med mulighet for allerede den dag i dag.

Den første telefonene med optisk zoom og autofokus har også ankommet de asiatiske markedene. Det burde heve bildekvaliteten betraktelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen