Test

Megapikselmobil til overkommelig pris

Testresultater

Lg 5100

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score :

Testresultater

Lg 5100

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score :

Den innvendige skjermen kan vise 262.000 ulike farger fordelt på 176x200 punkter. Telefonen er foldbar med vendbar skjerm, og har en utvendig skjerm med 96x96 punkter og 65.000 farger.

Denne telefonen har det meste av hva en kameramobil kan by på, med unntak av Edge og Bluetooth. Programvare for synkronisering mot PC følger med, og det samme gjør kabelene som gjør det enkelt å flytte bilder frem og tilbake mellom telefon og PC.

To kabler
Av en eller annen grunn må du ha en type kabel (RS232) for å synkronisere telefonen, mens du bruker en USB-kabel når telefonen skal være modem.

Mange nye bærbare datamaskiner har ikke COM-port, fordi denne er ansett som gammeldags og utrangert.

Lubben

 
  LGT5100_flipped_low_10  
  Litt lubben, men likevel søt.  
 
I praktisk bruk er det ikke mye vi har å utsette på T5100. Den er riktig nok ikke den minste og smekreste mobiltelefonen vi har testet. Den er imidlertid ikke så stor at det kan kalles noen vesentlig ulempe. Designen er ellers god, både når det gjelder utseende og hvordan apparatet er å bruke.

Hengslen er ganske kraftig, og når telefonen åpnes flyttes kameralinsen automatisk fra utsiden til innsiden av telefonen. Det betyr at du med T5100 åpen kan ta selvportrett, mens du snur skjermen og lukker mobilen for å bruke den som et mer ordinært stillbildekamera.

Lett å lære
Menyene på LG T5100 er gode. Du blar sidelengs mellom de ulike menykategoriene, og vertikalt i undermenyene. Samme hvilken meny du er inne i kan du gå til neste kategori ved å trykke piltasten mot høyre. Trykker du mot venstre kommer du tilbake igjen.

Menyene er ikonbaserte og lettfattelige.

Video
Kameraet tar gode bilder, og du kan ta opp videofiler som faktisk glir jevnt ved avspilling. Dessverre kan du ikke se videoklippene på hele skjermen, men må klare deg med et miniatyrbilde.

Du kan filme i opp til en halv time, dersom du kjører laveste oppløsning og ikke har fylt minnet med andre ting.

God på teksting
Tastene er meget godt utformet, og telefonen reagerer raskt, også når du taster tekstmeldinger. Selve navigasjonstasten er en firkantet vippeknapp med kvitteringstast i midten. Denne knappen kan virke litt stiv og glatt, i alle fall når telefonen er så ny som vår.

Når telefonen er lukket med skjermbildet ut har du ikke tilgang til andre funksjoner enn kameraet. Det står riktig nok både ”Meny” og ”Navn” på skjermen, men du har ingen mulighet for å komme til disse funksjonene.

Du kan imidlertid justere en del av kameraets funksjoner ved hjelp at tastene på siden av mobiltelefonen.

Spill og musikk
Mobilen leveres med ett spill, Pocket Athlete. Dette er et spill der du deltar i et friidrettsarrangement med en rekke ulike øvelser. Du kan også laste ned andre spilltitler i form av små java-program.

Du kan spille MP3-filer med T5100, men med begrenset minnekapasitet er den ikke ment å erstatte en ordinær MP3-spiller.

Det følger med stereo handsfree. Kjekt når du hører på MP3, og ellers om du skal høre samtalepartneren i støyende omgivelser.

Savner litt
Vi liker at telefonen har godt kamera, stor klar fargeskjerm og gode taster, men savner mulighet for minnekort til bilder og MP3-filer. E-postleseren blir også for enkel, i tillegg til at vi gjerne ville sett videoopptakene våre på hele den store skjermen.

Gunstig pris og godt kamera gjør like vel telefonen til et bra valg.

Kameratest, LG T5100

Av Georg Genius

 

Bildekvalitet:

LG er representert med sin T5100 og dens 1,3 megapiksel kamera. Bildet tatt utendørs er dessverre tatt på høykant og vi mangler derfor litt av grunnlaget for sammenligning. Men bildet viser uansett at T5100 leverer bilder med klare, fine farger og bra detaljrikdom. Kontrasten er bra og brytningsfeil eller pikselering er ikke å finne. Vi skulle gjerne ha sett at bildet var litt lysere.

 

"Lysere" er absolutt et stikkord for innendørs-bildet. Det er veldig mørkt og den røde sofaen er omtrent det eneste objektet med skikkelig farge. Bildet er ellers litt plaget av støy, men ingen pikselering er å finne.

 

Funksjonalitet

T5100 er testens mest avanserte LG-telefon med et 1,3 megapixel kamera. Den har også blitz og to skjermer, hvorav den interne kan vise 262000 farger. På tross av dette har den lav oppdateringsfrekvens, slik at alt ser ut som det går i sakte film. Det som trekker opp er at den har et ganske stort innebygd minne på 34MB. I tillegg er det forhåndsvisning av rammer, som kan velges mens telefonen er i kameramodus.

 

Det følger med både seriellkabel og USB-kabel for overføring mellom telefon og PC, dette er den eneste måten vi kan overføre de største bildene, da de blir for store for MMS. Å sende bilder over IR går ikke med denne telefonen.

 

Brukervennlighet

Kameraet startes i løpet av to trykk, og kun et tredje trykk er nødvendig for å få tatt et bilde. Det som derimot trekker ned er flere sekunder med venting før kamera er klart, og i tillegg 5-6 sekunder før bildet er lagret. Du må også snu skjermen og klappe sammen telefonen for å unngå å ta bilde av din egen hake. Kamera må startes før skjermen snus rundt, da dette ikke går automatisk og ikke kan gjøres i etterkant.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen