Megapiksel fra Nokia

Nokia presenterte i dag sin nyeste multimedietelefon, som blant annet kan skilte med et kamera med en oppløsning på hele 1152 x 864 piksler, og dermed er den første megapiksels kameratelefonen fra produsenten.

Kameraet kan også brukes til å ta opp videoklipp av ubegrenset lengde.

Telefonens skjerm er av typen TFT, og har en oppløsning på 176 x 208 piksler. Fargedybden er på 65.536 farger. Dette er med andre ord akkurat den samme skjermen som man finner på Nokia 6600.

Programmet Movie Director lar brukeren av telefonen sette sammen forskjellige videoklipp, legge til lyd, forandre farger og så videre. Det er liten tvil om at Nokia ønsker å fremheve multimedieegenskapene til 7610. For avspilling av multimediefiler har telefonen fått RealOne Player, som greier å spille av filer i 3GPP, RealMedia, Mp3 og AAC-format.

Det interne minnet på telefonen er på 8 MB, noe som er i minste laget for en multimedietelefon. Heldigvis følger det med et RS-MMC-kort (Reduced Size MMC) på 64 MB. Også her finner man dessverre den upraktiske løsningen der man må fjerne batteriet for å bytte minnekort, akkurat som på Nokia N-Gage og 6600.

7610 er til nå den Symbian-telefonen som har fått mest personaliseringsmuligheter. Blant annet kan man skifte utseendet på selve grensesnittet på telefonen ved å installere nye themes, slik at det ikke er noe problem hvis man skulle gå lei av telefonens ikoner og farger.

Man kan i tillegg skifte ut dekslene på telefonen. Ved å kjøpe en Nokia Xpress-on Style Pack kan man raskt forandre utseendet til hele telefonen både innvendig og utvendig. Denne pakken inneholder nemlig både deksler og en rekke forskjellige bakgrunner og skjermsparere til telefonen.

Telefonen har fått en vekt på 118 gram og dimensjoner på 10,9 x 5,3 x 1,87 cm, altså noenlunde samme størrelse som Siemens SX1.

Første gang man skrur på telefonen vil det bli vist en demonstrasjonsvideo som lærer brukeren om de forskjellige funksjonene, slik at alle kan lære å utnytte mulighetene som ligger i en Symbian-telefon.

Nokia 7610 blir sluppet på markedet før sommeren 2004. Prisen for godsaken vil ligge på mellom 4000 og 5000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen