Mega får spionsikker kommunikasjon

Vil la deg snakke på nett, helt anonymt.

Kim Dotcoms nye skylagringstjeneste ble lansert i januar i år. Megaupload, som var hans siste prosjekt, fikk en brå slutt nøyaktig ett år tidligere. Den gang ble alle servere til selskapet hans beslaglagt i en amerikansk-beordret rassia.

Med Mega blir alle filene dine kryptert, som Dotcom skriver er et forsøk på å holde amerikanske myndigheter langt unna. Han har også valgt å ikke bruke et .com-domene, men flyttet hjem til et domene i New Zealand, hvor han for tiden bor.

Trygg kommunikasjon

Mega liker å kalle seg selv for «Personvern-selskapet», og i tillegg til sterk kryptering av filer du laster opp til skytjenesten deres, ønsker de nå å utvide tilbudet sitt. I løpet av sommeren lanserer de kommunikasjonstjenester som skal sikre samtalene dine mot innblikk fra uvedkommende.

Om utviklingsteamet til Mega holder tidsfristen, kan du kommunisere privat via lynmeldinger og e-post med andre Mega-brukere i løpet av sensommeren. Sjef for Mega, Vikram Kumar, skriver på sin blogg at samtalene vil bli sterkt kryptert og foregå i nettleseren. Kumar hevder at en ny krypteringskrig er i gang mellom myndigheter og privatpersoner. Sterkere kryptering kommer som svar på myndighetenes brede overvåkning.

Det er ikke bare Mega som vil tjene på myndighetenes overvåkning:
Onion Pi vil gjøre deg anonym på nett »

(Kilder: TorrentFreak, Mega)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen