Meego snart klar for Desire og Nexus One

Meego i portrettmodus på Nexus One.
Meego i portrettmodus på Nexus One.

I februar offentliggjorde Nokia at satsningen på Maemo ville bli skrinlagt til fordel for et samarbeid med Intel om plattformen Meego. Det er i praksis Nokias Maemo 5 og Intels Moblin som har gått inn i det nye, åpne operativsystemet.

Lanseringen fant sted under Mobile World Congress i Barcelona. Nylig gikk Nokia World av stabelen i London, og finnenes lanseringsfest for nye Symbian^3-enheter fikk selskap i samme by av Taiwanske HTC. Nokia lanserte likevel ingen Meego-baserte enheter under messen.

Ikke alt klart... ennå

Meego er åpen kildekode, og folkene på wiki.meego.com jobber nå med å tilpasse denne koden til ulike Android-baserte enheter - deriblant HTC Desire og Google Nexus One, som er produsert av HTC.

Foreløpig skal det være Nexus One som er kommet lengst i utviklingen. Mye skal være på stell, men maskinvareakselerasjon av grafikk er ikke ferdig ennå. Dermed oppleves grensesnittet noe tregere enn man kunne forvente.

Android-folket får Meego først?

HTC kuppet store deler av pressens oppmerksomhet på Nokias andre messedag i London, blant annet ved å sette opp busser direkte fra Nokias messeområde til sin egen lansering. Nokia svarte blant annet ved å dele ut overlevelsespakker med sjokolade og skumfingre, slik at ikke journalistene skulle omkomme av kjedsomhet på HTCs arrangement.

Nå kan det altså fort se ut til at Nokias nyeste operativsystem finner veien til flere av konkurrentenes enheter før Nokia engang har rukket å annonsere kommende telefoner basert på systemet.

Mer om utviklingen av Meego for de ulike Android-enhetene kan du finne hos wiki.meego.com eller på forum.xda-devcelopers.com.

(Kilde: slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen