Medieindustrien vil ta over EU-lov

EU debatterer for tiden et lovforslag som vil tvinge nettleverandører i Europa til å oppbevare logger i opp til et år. Slik lovforslaget ser ut i dag, vil disse loggene bare kunne brukes til bekjempelse av terrorisme, men industrien vil ha inn et tillegg som gir dem mulighet til å bruke loven for å bekjempe piratkopiering.

Det er Creative and Media Business Alliance (CMBA), bestående av blant annet SonyBMG, EMI og TimeWarner som nå driver lobbyvirksomhet mot EU for å få lovforslaget endret. Om de får endret lovforslaget kan det føre til at piratkopiering blir kriminalisert i hele Europa, og at selskapene da kan forfølge piratkopiering som kriminalsaker, og at alle kostnader da faller på skattebetalerne.

CMBA hevder det er galt å begrense bruken av loggene til bare "forebygging, etterforskning, oppdagelse og rettsforfølgelse av alvorlige kriminelle lovbrudd slik som terrorisme og organisert kriminalitet."

Blant annet Open Rights Group, en britisk gruppe, kritiserer sterkt bransjens forsøk på å ta over lovgivningen. "Datalagringsdirektivet ble foreslått for å bekjempe terrorisme. Så dårlig uttenkt som den originale lovgivningen var, så bør dette aldri bli brukt for å kjempe musikk- og filmindustriens slag på skattebetalerens regning," uttalte Suw Charman i Open Rights Group til ZDNet.

Kilde: ZDNet UK

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen