Mediehuset Tek fikk pris for dekningen av datalagringsdirektivet

Høstet hederlig omtale på bransjetreff for nettjournalistikk.

Onsdag samlet Norwegian Online News Association (NONA) en rekke norske nettmedier under arrangementet NONA13, et bransjeforum for norsk nettjournalistikk. Mediehuset Tek, som står bak Hardware.no, fikk prisen «hederlig omtale» for dekningen av datalagringsdirektivet.

Vi setter stor pris på denne utmerkelsen. Datalagringsdirektivet er en kompleks og tung problemstilling som vi har jobbet systematisk med over tid, sier Per Øivind Skard, ansvarlig redaktør i Mediehuset Tek.

Juryen begrunner valget med at Mediehuset Tek har tatt tak i en vanskelig og komplisert sak nær oss. Journalistene påviste praktiske umuligheter, påviste undervurderte kostnader og vi laget verktøy som hjalp forbrukerne. 

Juryen legger også til at Mediehuset Teks dekning av DLD-saken trolig var én av årsakene til at innføringen av DLD har blitt forsinket.

Hardware.no har fulgt datalagringsdirektivet helt siden det ble kjent at det ville komme til norsk jord. Vi har gått hele lovforslaget i sømmene, dekket kostnadspørsmålet, løftet frem erfaringene fra våre naboland og mye mer.

I juni publiserte Amobil.no og Mobilen.no et verktøy som enkelt lot deg kreve innsyn i alle opplysningene som teleleverandøren din lagrer om deg. Det er ikke rent lite; en av våre kollegaer fikk tilsendt 150 liggende A4-ark med skrift på begge sider, i liten skriftstørrelse, som oppsummerte ganske nøyaktig hva han hadde foretatt seg de siste månedene. På få dager hadde 2000 av leserne våre krevd innsyn via verktøyet.

Mobiloperatørene har lagret store mengder opplysninger om deg. Du har rett til å få de utlevert.
Mobiloperatørene har lagret store mengder opplysninger om deg. Du har rett til å få de utlevert.

Bergens Tidene, Sunnmørsposten, VG og NRK fikk også hederlig omtale under prisutdellingen. Sindre Østgåd, NRKs nettsjef, ble kåret til årets netthode, mens VG fikk prisen for årets nettprosjekt med VG Direkte.

Juryen er ledet av NONA-leder og medieforsker Jens Barland.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen